Ερντογάν: Ξεκίνησε η αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη

Η Τουρκία ήδη στέλνει σταδιακά στρατό στη Λιβύη, ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk.

«Τα σχέδια των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων να μας φυλακίσουν στη Μεσόγειο απέτυχαν», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. «Ορισμένοι δεν αντέχουν τη ναυτική συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, τουρκικές στρατιωτικές μονάδες έχουν αρχίσει να μετακινούνται στη Λιβύη για να στηρίξουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας (GNA) του Φάγιεζ αλ Σάρατζ. Η Άγκυρα στέλνει επίσης στην Τρίπολη υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. «Οι στρατιώτες μας αναχωρούν σταδιακά για τη Λιβύη. Θα συντονίσουν (τη δράση τους με την GNA) εκεί. Ο στόχος μας είναι να στηρίξουμε τη νόμιμη κυβέρνηση», είπε.

Η καταδίκη (της αποστολής Τούρκων στρατιωτών στη Λιβύη) εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας «δεν μας ενοχλεί, δεν μας νοιάζει, αντιθέτως εμείς τους καταδικάζουμε» (τους Σαουδάραβες), συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP / Anadolu / Sputnik

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί