Ιράν: ΟΙ ΗΠΑ θα υποστούν τις συνέπειες «τη σωστή ώρα και στον σωστό τόπο»

Η Τεχεράνη θα εκδικηθεί τον θάνατο του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί «τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος», προειδοποίησε το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν, σύμφωνα με πολλά ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ιράν θεωρεί υπεύθυνες τις ΗΠΑ για τον φόνο του διοικητή της Δύναμης Κοντς, προσθέτει το Συμβούλιο Ασφαλείας που χαρακτηρίζει το αμερικανικό πλήγμα «το χειρότερο λάθος της Ουάσινγκτον» στην περιοχή.

«Το καθεστώς των ΗΠΑ θα είναι υπεύθυνο για τις συνέπειες αυτού του εγκληματικού τυχοδιωκτισμού. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη στρατηγική γκάφα των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή της Δυτικής Ασίας και η Αμερική δεν θα γλιτώσει εύκολα από τις συνέπειές της», πρόσθεσε.

«Η Αμερική πρέπει να ξέρει ότι η εγκληματική επίθεσή της εναντίον του στρατηγού Σουλεϊμανί ήταν το σοβαρότερο λάθος της χώρας (…) Αυτοί οι εγκληματίες θα υποστούν τη σκληρή εκδίκηση (…) στο σωστό μέρος και τη σωστή στιγμή» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Απειλεί ο «διάδοχος» του Σουλεϊμανί: Θα δείτε πτώματα Αμερικανών σε όλη τη Μέση Ανατολή

Απειλεί ο «διάδοχος» του Σουλεϊμανί: Θα δείτε πτώματα Αμερικανών σε όλη τη Μέση Ανατολή - Media

Ο διάδοχος του Κασέμ Σουλεϊμανί να εκτοξεύει απειλές κάνοντας λόγο για χιλιάδες πτώματα Αμερικανών στη Μέση Ανατολή.

Όπως μεταδίδει το ynetnews ο ταξίαρχος Εσμαιλ Καανί φαίνεται πως δήλωσε, “Λέμε σε όλους κάντε υπομονή και σύντομα θα δείτε χιλιάδες πτώματα Αμερικανών στρατιωτών σε όλη τη Μέση Ανατολή».

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν διόρισε τον υπαρχηγό του φονευθέντος διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί, τον ταξίαρχο Εσμαΐλ Καανί, ως διάδοχο του Σουλεϊμανί επικεφαλής της ιρανικής Δύναμης Κουντς, έγινε γνωστό από ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Μετά το μαρτύριο του ένδοξου στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, διορίζω τον ταξίαρχο Εσμαΐλ Καανί διοικητή της Δύναμης Κουντς» των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, αναφέρει ο Ανώτατος Ηγέτης Αλί Χαμενεΐ σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπό του και μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρόγραμμα της Δύναμης Κουντς «θα μείνει όπως ακριβώς ήταν επί του προκατόχου του», προστίθεται στη δήλωση του Χαμενεΐ.

Οι ΗΠΑ στέλνουν εκτάκτως 3.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή

Ακόμη 3.000 με 3.500 στρατιώτες θα στείλει η Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή, για την ενίσχυση της ασφάλειας των αμερικανικών θέσεων στην περιοχή μετά τη δολοφονία κατ’ εντολή Τραμπ του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί. Η Τεχεράνη υποσχέθηκε εκδίκηση για τη δολοφονία κάτι που θέτει τις ΗΠΑ σε συναγερμό. 

Μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανέφεραν ότι οι στρατιώτες θα ενωθούν με τους περίπου 750 στρατιώτες που εστάλησαν στο Κουβέιτ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Αυτά τα μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ανήκουν σε μια δύναμη ταχείας αντίδρασης της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας των ΗΠΑ, που τέθηκε σε επιφυλακή αμέσως μετά την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη. Remaining Time-0:01FullscreenMute

Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλώντας στο Reuters νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τόνισαν ότι χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες ενδέχεται να σταλούν στην περιοχή και ήδη έχει δοθεί εντολή να ετοιμάζεται η αποστολή. Από τον Μάιο, οι ΗΠΑ έχουν ήδη αναπτύξει περίπου 14.000 επιπλέον στρατιώτες στην Μέση Ανατολή.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ και ΥΝΕΤ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί