Θλίψη για τον χαμό του Α. Μπαλωμενάκη- Α. Τσίπρας: Θα τον θυμόμαστε με απέραντο σεβασμό- Συλλυπητήρια μηνύματα

Μόνο θλίψη δημιουργεί η είδηση του θανάτου του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Μπαλωμενάκη.

Δείτε: “Έφυγε” ο πρώην βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Μπαλωμενάκης

Αλ. Τσίπρας για τον θάνατο του Αντ. Μπαλωμενάκη: Θα τον θυμόμαστε με απέραντο σεβασμό

Από την κατάληψη της Νομικής και την εξέγερση του Πολυτεχνείου, μέχρι τους αγώνες του λαού μας κατά της λιτότητας και τις μάχες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στη διαπλοκή και τη διαφθορά, ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, ως φοιτητής, μαχόμενος νομικός, και βουλευτής, είχε τη δική του ανεκτίμητη συμβολή στην υπόθεση της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης στον τόπο μας.

Σεμνός, ήρεμος, αποφασιστικός, εξαίρετος επιστήμονας, αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό.

Θα τον θυμόμαστε με απέραντο σεβασμό και πολλή αγάπη.

Στην οικογένεια και στους φίλους του, θερμά συλλυπητήρια.

ΣΥΡΙΖΑ: Βαθιά θλίψη για τον θάνατο του συντρόφου Αντώνη Μπαλωμενάκη

“Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του συντρόφου Αντώνη Μπαλωμενάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών.

Ο σ. Αντώνης σπούδασε στη Νομική Αθηνών. Υπήρξε μάχιμος δικηγόρος στη γενέτειρα του πόλη των Χανίων, ενώ, ως φοιτητής, γνώρισε τις διώξεις του καθεστώτος της χούντας καθώς ήταν ενεργό μέλος του αντιδικτατορικού κινήματος. Εντάχθηκε στην Αριστερά από νεαρή ηλικία, πρώτα στο ΚΚΕ και κατόπιν στον Συνασπισμό της Αριστεράς και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπήρξε δραστήριο μέλος της κοινωνίας των Χανίων και της Κρήτης με καίριες παρεμβάσεις, ήπιο και δημιουργικό πολιτικό λόγο. Διετέλεσε κατά περιόδους Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχτηκε βουλευτής Νομού Χανίων. Το κοινοβουλευτικό του έργο ήταν εξαιρετικά πλούσιο και πολυποίκιλο. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο σ. Μπαλωμενάκης διετέλεσε πρόεδρος των 2 Επιτροπών της Βουλής που διερεύνησαν τη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ και των σκανδάλων στον χώρο της υγείας.

Απευθύνουμε, στη σύζυγο του Μαρία και τα δύο τους παιδιά, και σε όλους τους οικείους του, τα θερμά μας συλλυπητήρια”.

Από τον Χάρη Μαμουλάκη

Του νομικού, του οικογενειάρχη, του πολιτικού, του ανθρώπου που ως αγνός ιδεολόγος και στρατιώτης της αριστεράς, έδωσε πολλές μάχες στη ζωή του για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, για τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Η δε κοινοβουλευτική του παρουσία, όπως και αυτή στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, χαρακτηρίστηκε από τον μεστό του λόγο, τον αξιοθαύμαστο ζήλο με τον οποίο ανταποκρινόταν στα καθήκοντά του και την προσήλωσή του στο να επιτευχθούν τα ιδανικότερα αποτελέσματα για το σύνολο της κοινωνίας μας.

Στην οικογένεια και τους οικείους του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Από τον Νίκο Ηγουμενίδη

Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του συντρόφου και αγωνιστή Αντώνη Μπαλωμενάκη. Όλο το προηγούμενο διάστημα είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά τις κοινοβουλευτικές του μάχες για την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την εμβάθυνση της δημοκρατίας, αλλά και την διαρκή του πάλη και αγωνία για τον τόπο του, τα Χανιά. Υπήρξε ένας σεμνός, ανιδιοτελής και συνεπής στις ιδέες του αριστερός που θα μας λείψει σε όλες τις δύσκολες μάχες που έχουμε μπροστά μας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Από τον Σωκράτη Βαρδάκη

Ο αναπάντεχος χαμός του συντρόφου μας, δάσκαλου, αδερφού, Αντώνη Μπαλωμενάκη, μας γεμίζει θλίψη και πόνο. 

Ένας άνθρωπος με Α κεφαλαίο, γίγαντας ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας.

Αντώνη, σε ευχαριστούμε για όλα. 

Καλό σου ταξίδι.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Από τον Ανδρέα Ξανθό

Η Αριστερά των σεμνών αγωνιστών, των ήπιων αλλά αποφασισμένων ανθρώπων, της συντροφικότητας, της ευαισθησίας και του ήθους, είναι πολύ φτωχότερη. Θρηνούμε πραγματικά ….. 

Ψήφισμα για τον θάνατο του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Μπαλωμενάκη, εξέδωσε απόψε ο δικηγορικός σύλλογος Χανίων

Στο ψήφισμα αναφέρεται: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων με το ‘Αγγελμα του θανάτου του συναδέλφου Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω, έγκριτου μέλους της κοινωνίας και πρώην Βουλευτή Χανίων, Αντώνιο Μπαλωμενάκη, συνελθών εκτάκτως, σήμερα στις 03/01/2020 αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

1) Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

2) Να παρασταθεί σύσσωμο στη νεκρώσιμη ακολουθία.

3) Να εκφωνήσει επικήδειο, το μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Μανώλης Παπαδομανωλάκης.

4) Να καταθέσει αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό σε ίδρυμα των Χανίων».

Ν. Βούτσης: Ο φίλος και σύντροφος Αντώνης έφυγε σήμερα από κοντά μας.

Ο φίλος και σύντροφος Αντώνης έφυγε σήμερα από κοντά μας. Είχε πολλά να δώσει στην οικογένεια του, στην υπόθεση της Αριστεράς και στην πολιτική ζωή του τόπου, για αρκετά χρόνια ακόμα.

Από μικρός και χωρίς ποτέ να διακόψει τη προσφορά του ήταν και έμεινε όρθιος στις επάλξεις του αγώνα. Ως βουλευτής άφησε το διακριτό του αποτύπωμα μέσα στα πιο δύσκολα χρόνια της κρίσης τόσο με τον εξαιρετικό του χαρακτήρα και την πολιτική αλλά και επαγγελματική του επάρκεια, όσο και με το αδιαμφισβήτητο ήθος του.

Θα τον θυμόμαστε πάντοτε. Συλλυπούμαι από καρδιάς την οικογένειά του για τον αδόκητο χαμό του.

Γιάννης Δραγασάκης: Αποχαιρετώ με βαθιά θλίψη τον αγαπημένο φίλο, τον ακατάβλητο αγωνιστή

Αποχαιρετώ με βαθιά θλίψη τον αγαπημένο φίλο, τον ακατάβλητο αγωνιστή, τον ακέραιο άνθρωπο Αντώνη Μπαλωμενάκη. Η κοινοβουλευτική του παρουσία χαρακτηρίστηκε από ήθος, ευπρέπεια & συνέπεια. Εκφράζω στην Μαρία & τα παιδιά του τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Ν. Σαντορινιός: Ο Αντώνης Μπαλωμενακης ήταν ένας γλυκός άνθρωπος, αφοσιωμένος στην Αριστερά

Συγκλονισμένοι πρέπει τόσο σύντομα να αποχαιρετήσουμε τον Αντώνη μας. Ο Αντώνης Μπαλωμενακης ήταν ένας γλυκός άνθρωπος, αφοσιωμένος στην Αριστερά, με ήθος, ακούραστος μαχητής κ με μια μεγάλη καρδιά, γεμάτη καλοσύνη.

Για μας που σε ζήσαμε τόσο κοντά σε δύσκολες πολιτικές στιγμές, το χαμόγελο σου και η έμφυτη ηρεμία σου, ήταν φάρος κ βάλσαμο. Καλό σου ταξίδι Σύντροφε μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει……

Σ. Αναγνωτοπούλου: Θλίψη απέραντη για το φίλο και υπέροχο σύντροφο

«Θλίψη απέραντη για το φίλο και υπέροχο σύντροφο Αντώνη Μπαλωμενακη. Η διακριτική αλλά και μαχητική παρουσία του στη Βουλή από το 2015 μέχρι τον Ιούλιο 2019 πρόσφερε στον ΣΥΡΙΖΑ και σε μας πολλά. Αντίο αγαπημένε σύντροφε. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους. Θερμά συλλυπητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ. Χάσαμε έναν άξιο συντροφο», σημειώνει με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η Σία Αναγνωστοπούλου.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί