”Μια στιγμή να πάρω τη ζακέτα μου”- Στο θέατρο το έργο της Νίκης Τρουλλινού για την Αλέκα Παΐζη

Ξεκινούν στο Ηράκλειο οι θεατρικές παραστάσεις του μονολόγου ”Μια στιγμή να πάρω τη ζακέτα μου”, σε κείμενο Νίκη Τρουλλινού. Το κείμενο ακολουθεί την Ηρακλειώτισσα ηθοποιό Αλέκα ΠαΪζη από τα πρώτα της χρόνια στην Πλατεία του Αγίου Μηνά που γεννήθηκε, τις κοριτσίστικες παρέες στον Κούλε και τα Τείχη, ως την Αθήνα, το Εθνικό Θέατρο, την Αντίσταση, τη Μακρόνησο, την Ιταλία – τους μεγάλους της ρόλους στο θέατρο.

Στον μοναδικό ρόλο, αυτόν της Αλέκας Παΐζη, η Ανάστα Αργυροπούλου

Σκηνοθεσία – καλλιτεχνική επιμέλεια Δημήτρης Φοινίτσης, Διδασκαλία κίνησης Μικαέλα Κεφαλογιάννη.

Παραγωγή : Νόημα
Οι παραστάσεις θα δίνονται όλα τα Σαββατοκύριακα του Γενάρη, τα Σάββατα στις 9 .15 μμ και τις Κυριακές στις 7.15 μμ, στον θεατρικό χώρο
Materia prima ( παλιά σταφιδαποθήκη) Στρατηγου Βάρσου, Χανιώπορτα).

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κείμενο

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί

Το Candiadoc και οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του κράτους

Οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του τόπου στην επιστροφή τους στην κυβέρνηση, μέσω σειράς από πολιτικές απάτες, στοχεύουν, εκτός από το φαγοπότι και την ευνοιοκρατία, να εφαρμόσουν όλα εκείνα τα μέσα και μέτρα ώστε να μην υπάρχει κανείς να αμφισβητεί την κυριαρχία τους.

Έτσι εξαγοράζουν μέσα και συνειδήσεις. Και όσα δεν μπορούν να εξαγοράσουν, τα οδηγούν βίαια στην εξαφάνιση, μέσω οικονομικής ασφυξίας.
Το Candiadoc είναι ένα από τα ελάχιστα μέσα που αντιστέκεται σε αυτό το αυταρχικό καθεστώς που επιβάλλει μια ομάδα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γι αυτό, εδώ και πολύ καιρό, βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας με στόχο να σταματήσει να υπάρχει.

Θα τα είχαν καταφέρει οι «άριστοι» αν δεν υπήρχαν περισσότεροι από 50.000 πολίτες καθημερινά και πάνω από 1 εκατομμύριο κάθε μήνα να στηρίζουν την προσπάθεια, ως ενεργοί αναγνώστες. Όλοι αυτοί που έχουν αναδείξει το Candiadoc από ένα περιφερειακό μέσο, σε μέσο πανελλαδικής απήχησης.
Αυτή η εμπιστοσύνη είναι που κρατά όρθια την ομάδα μας. Είναι η μεγάλη ηθική δύναμη που μας βοηθάει.
Όπως όμως είναι κατανοητό, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας προκαλούνται και σειρά άλλων προβλημάτων, όπως είναι προφανές. Που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη διάθεση της ομάδας μας.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχθεί επιθέσεις στο τεχνικό κομμάτι. Κι αυτό προσθέτει νέα προβλήματα αλλά και την ανάγκη να τα αποκαταστήσουμε.
Σύντομα θα επιστρέψουμε, ελπίζουμε με καλύτερους όρους, από κάθε πλευρά.
Επειδή, παρά τα προβλήματα, θα είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι ξέρουμε καλά: να λέμε την αλήθεια, να αποκαλύπτουμε την πραγματικότητα, να καταθέτουμε την άποψή μας χωρίς να στεκόμαστε «ουδέτεροι» ανάμεσα στην κοινωνία και τους καταστροφείς της.

Αλέκος Α. Ανδρικάκης