Διαμαρτύρονται οι πρόσφυγες στη Μόρια: Ζητούν ρεύμα και θέρμανση

Περίπου 200 αιτούντες άσυλο, αφγανικής καταγωγής, έκλεισαν σήμερα το μεσημέρι τον κεντρικό δρόμο Μόριας – Λάρσου, στην κεντρική είσοδο του Κέντρου Υποδοχής της Μόριας διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο μετέδωσε πως δυνάμεις της αστυνομίας έφτασαν στο σημείο της κινητοποίησης για να διαπραγματευτούν με τους πρόσφυγες το άνοιγμα του δρόμου.

Σύμφωνα με την διοίκηση του ΚΥΤ, εκεί παραμένουν 18.640 άνθρωποι, που έχουν αιτηθεί άσυλο, από τους οποίους οι 11.200 βρίσκονται στην ύπαιθρο γύρω από τις εγκαταστάσεις του κέντρου.  

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα «Στο νησί», ο «οικισμός» που έχει αναπτυχθεί αριστερά της εισόδου δεν έχει καθόλου ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο δεν φτάνει για το σύνολο των προσφύγων στη Μόρια, αλλά για τους 6.000 που μένουν εντός του ΚΥΤ και για κάποιους απ’ έξω. 

Ο αναπληρωτής διοικητής του ΚΥΤ, Δημήτρης Βαφέας, δήλωσε στο «Ν» ότι ήταν πολύ σημαντική η παρέμβαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή να ενισχυθεί το ρεύμα για να μην παγώσει ο κόσμος, αλλά ότι δεν είναι δυνατόν να ηλεκτροδοτηθεί ολόκληρη «πόλη», ειδικά σε καταπατημένη περιοχή, όπως τα εφτά χωράφια ιδιωτών στα οποία μένουν χιλιάδες άνθρωποι.

Δείτε ακόμη: Πρωτοχρονιά χωρίς ρεύμα και θέρμανση στη Μόρια… (Βίντεο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί