34 σωφρονιστικοί υπάλληλοι στις ΗΠΑ απολύθηκαν για ναζιστικό χαιρετισμό

Η εν λόγω φωτογραφία απεικονίζει 34 εκπαιδευόμενους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και την εκπαιδεύτριά τους να ποζάρουν χαιρετώντας ναζιστικά.

Κίνηση που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων και οδήγησε στην αποπομπή όλων των… πρωταγωνιστών του ανατριχιαστικού ενσταντανέ.

Η απόφαση της απόλυσης των 34 εκπαιδευόμενων αλλά και της εκπαιδεύτριάς τους, Κάρι Μπερντ, πάρθηκε από τον κυβερνήτη της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Παράλληλα, σε διαθεσιμότητα τέθηκαν άλλοι τέσσερις εκπαιδευτές για το ίδιο περιστατικό.

Στην έρευνα που έλαβε χώρα, διαπιστώθηκε ότι οι εκπαιδευόμενοι χρησιμοποιούσαν συχνά τον ναζιστικό χαιρετισμό για να… αποδώσουν σεβασμό στην Κάρι Μπραντ. Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι ο χαιρετισμός ξεκίνησε από ορισμένους εκπαιδευόμενους και στη συνέχεια επεκτάθηκε «πιάνοντας» όλο το σώμα των εκπαιδευόμενων υπό την Μπερντ.

«Δεν ήξερα τις φυλετικές και ιστορικές αναφορές της χειρονομίας αυτής. Νόμιζα ότι επρόκειτο για χαιρετισμό», ανέφερε η Μπερντ, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Φυσικά, η εξήγησή της δεν έπεισε κανέναν, καθώς στην επίμαχη φωτογραφία, τοποθετήθηκε η λεζάντα «Χάιλ Μπερντ». Όταν μάλιστα ρωτήθηκε από τους ερευνητές γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ατάκα, η εκπαιδεύτρια απάντησε: «Είμαι σκληρό καρύδι, σαν τον Χίτλερ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί