Πώς ο δήμος Ηρακλείου κάνει νέα “αβάντα – σκάνδαλο” στην εταιρεία του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ!

Την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει ο χρόνος, ο δήμος Ηρακλείου έρχεται να εγκρίνει και νέα παράταση στη σύμβαση – σκάνδαλο με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου, στην οποία προεδρεύει εδώ και δεκαετίες ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ, Καλλέργος Βουλγαράκης! Στην ουσία, δυο ημέρες πριν τελειώσει ο χρόνος, στήθηκε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να παραταθεί η πλουσιοπάροχη, για την ιδιωτική εταιρεία, σύμβαση με τον δήμο Ηρακλείου, μέσω της οποίας ο τελευταίος την επιχορηγεί εδώ και 2 χρόνια με 500.000 ευρώ ετησίως, για να ανανεώνει, στην πραγματικότητα, τον στόλο της!

Στην ουσία το ΚΤΕΛ, θέλοντας να δρομολογήσει λεωφορεία στην Παλιά Πόλη, τα οποία ονομάζει “μίνι μπας”, χωρίς να φαίνεται ότι θα είναι τέτοια, εξασφάλισε από το 2018 την πολιτική αλλά και οικονομική στήριξη του δήμου Ηρακλείου, ο οποίος βεβαίως, αντί να πληρώνει σε μια ιδιωτική εταιρεία, θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα με τη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας στην Παλιά Πόλη, όπως άλλωστε προβλέπει η νομοθεσία, με κριτήριο όχι το κέρδος, αλλά τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και των δημοτών.…

Στην πραγματικότητα ο δήμος Ηρακλείου, αυτό που κάνει είναι απλά να διευκολύνει μια ιδιωτική εταιρεία, κι όχι να δίνει λύσεις σε ένα κορυφαίο πρόβλημα της πόλης.

Κι αφού, παρά τις αντιδράσεις, δυο χρόνια ο δήμος Ηρακλείου είναι ο… μέγας χορηγός της εταιρείας του κ. Βουλγαράκη, τώρα θέλει να συνεχίσει την “χορηγία” του!

“Λεπτομέρειες”: Ο δήμος Ηρακλείου συζητά βιαστικά και λίγο πριν το τέλος του χρόνου του θέμα, όταν η ιδιωτική εταιρεία το γνωρίζει και έχει πάρει απόφαση εκείνη… να παρατείνει τη “χορηγία” από τις 3 Δεκεμβρίου! Μάλιστα, η σχετική σύμβαση που θα πρέπει να υπογραφεί στάλθηκε στο δήμο από την ιδιωτική εταιρεία, όπως φαίνεται στα fax που κατατέθηκαν στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ενόψει της συνεδρίασης! Είναι το ίδιο fax μέσω του οποίου στάλθηκε η απόφαση του ΔΣ της εταιρείας στον δήμο!

Δείτε σχετικά: Δήμος Ηρακλείου: Σύμβαση για το κυκλοφοριακό στα μέτρα της εταιρείας του προέδρου της ΝΟΔΕ της ΝΔ, την οποία θα χρηματοδοτεί και με 500.000 € ετησίως!

«Ευεργεσίες» από την ιδιωτική εταιρεία του πρόεδρου της ΝΔ Ηρακλείου, με τις «πλάτες» του δήμου και τα λεφτά των δημοτών… (έγγραφο)

Δείτε επίσης: Κύριε δήμαρχε Ηρακλείου, πάμε για ένα δεύτερο σκάνδαλο υπέρ του ΚΤΕΛ του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ;

Πώς απαντά ο δήμαρχος Ηρακλείου στην παρέμβαση του Candiadoc- Τί λέει για τα ηλεκτρικά λεωφορεία και το ΚΤΕΛ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί