Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο Ρέθυμνο

Την Παρασκευή 27/12/2019, με την ευκαιρία των Χριστουγεννιάτικων γιορτών, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του κόμματος Μανόλη Συντυχάκη, τον περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Μανουσάκη και τον δημοτικό σύμβουλο Μανούσο Μανουσογιάννη, επισκέφτηκαν το Γηροκομείο Ρεθύμνης, το κεντρικό ΚΑΠΗ του Δήμου στην οδό Μοάτσου καθώς και τον Σύλλογο ΑΜΕΑ ν. Ρεθύμνης.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ αντάλλαξε ευχές και συνομίλησε με τους απόμαχους της δουλειάς, που φιλοξενούνται στις δομές, τους εργαζόμενους καθώς και την διοίκησή τους για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν στην λειτουργία τους.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται:

Στο Γηροκομείο η κ Μπριλάκη αφού υποδέχτηκε και ευχαρίστησε το κλιμάκιο για ο ενδιαφέρον του το ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Γηροκομείου.  

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συνάντηση με την Στέλλα Μαθιουδάκη συζ. του αείμνηστου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, Αλέκου Μαθιουδάκη.  

Εξ ίσου ζεστή και ενδιαφέρουσα ήταν η συνάντηση με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του ΚΑΠΗ.

Από όλους τους απόμαχους της δουλειάς κοινή ήταν η αναγνώριση των άοκνων και επίπονων προσπαθειών των εργαζομένων στις δομές, κάτω από συχνά αντίξοες συνθήκες, να προσφέρουν όσο γίνεται καλύτερες υπηρεσίες στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Κεντρικό πρόβλημα σε όλες τις δομές, μαζί με τα προβλήματα υποχρηματοδότησης, είναι η τεράστια έλλειψη μόνιμου προσωπικού. Η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων είναι με το καθεστώς των 5μηνων, 8μηνων κλπ συμβάσεων, που αφενός μεν καταδικάζουν τους εργαζόμενους καθεστώς διαρκούς ανασφάλειας αλλά και τους υποχρεώνουν να αποχωρούν μόλις προσαρμόζονται στο συγκεκριμένο περιβάλλον. Το καθεστώς αυτό είναι πηγή μεγάλης ανασφάλειας και για τους φιλοξενούμενους των δομών και ιδιαίτερα στο γηροκομείο, που ενώ έχουν ανάγκη να γνωρίζουν και να εμπιστεύονται το προσωπικό, που τους βοηθά και τους περιθάλπει, αναγκάζονται σε συχνές εναλλαγές με πολύ αρνητικές συνέπειες για την ψυχική και συναισθηματική τους ισορροπία και ασφάλεια.   

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ υπογράμμισε πως οι σημερινοί απόμαχοι της δουλειάς έχουν προσφέρει πάρα πολλά κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου και είναι υποχρέωση της οργανωμένης πολιτείας και του κράτους να τους  εξασφαλίζει επαρκείς και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες κοινωνικών και προνοιακών δομών, κάτι που δυστυχώς δεν εξασφαλίζεται μέχρι σήμερα. Με αυτό το πρίσμα θα συνεχίσει τις επίμονες προσπάθειες του κόμματος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.

Στη συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου ΑΜΕΑ, μαζί με τα γενικότερα προβλήματα που αφορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αναδείχτηκε το κρίσιμο και επείγον πρόβλημα των υποδομών των σχολείων ειδικής αγωγής στο Ρέθυμνο και η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για αξιοποίηση του κτιρίου του ΚΕΓΕ και της εξασφάλισης των αναγκαίων πόρων για το σκοπό αυτό. Υπογραμμίστηκαν επίσης οι κίνδυνοι από την υποστελέχωση του ΚΕΦΙΑΠ, εν όψει μάλιστα της λήξης των συμβάσεων των εργαζομένων σε αυτό.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι του τόσο στη βουλή, όσο και στην περιφέρεια και στο δήμο για να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και ουσιαστικά τα προβλήματα και οι ανάγκες αυτές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί