Οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου «θα βλέπουν πια μια περιπολία δίπλα τους» λέει ο Κ. Μητσοτάκης

Γειτονιές με μεγαλύτερη προστασία «σε λίγο καιρό» προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας ομάδας «ΔΙΑΣ» στο κέντρο εκπαίδευσης στο Μαρκόπουλο. Ο πρωθυπουργός -με τα πρόσφατα γεγονότα στο Κουκάκι να παραμένουν χαραγμένα στη μνήμη- είπε πως η «ΔΙΑΣ» είναι το «πρόσωπο» της αστυνομίας στην κοινωνία τονίζοντας παράλληλα πως επιβάλλεται να είναι «οικείο και ανθρώπινο, αυστηρό όταν πρέπει αλλά και δυναμικό μόνο όταν το απαιτεί το δημόσιο συμφέρον και το δίκαιο του αδύναμου».

Με το αφήγημα πως οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου «θα βλέπουν πια μια περιπολία δίπλα τους» τόνισε πως οι αστυνομικοί θα πρέπει να βρίσκονται στο δρόμο και όχι στα γραφεία.

Παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας, ο Κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε την «εντολή που πήρε στις πρόσφατες εκλογές» για «περισσότερη ασφάλεια» λέγοντας: «το κάνουμε πράξη», σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Εστιάζοντας στο γεγονός ότι μία από τις πρώτες προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ήταν η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της αστυνομίας και ο εκσυγχρονισμός των μέσων που διαθέτει αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για πρόσληψη προσωπικού, επίσης στην προμήθεια 450 περιπολικών, αλεξίσφαιρων γιλέκων, ασυρμάτων κ.ο.κ.

Στο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός ξεκίνησε από τη διαπίστωση ότι όταν οι υπόλοιποι Έλληνες ζουν την εορταστική θαλπωρή, οι αστυνομικοί είναι πάντα παρόντες, όποτε και όπου τους χρειαστεί ο πολίτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί