Χάος στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας – Έντονες οι αντιδράσεις για το «επιτελικό κράτος»

Διακόπηκε το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος των διοδίων Αφιδνών, λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Νωρίς το βράδυ σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας άρχισε σταδιακά να αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία, χωρίς ακόμη να ομαλοποιηθεί.

Σημειώνεται, ότι τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, ενώ δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία λεωφορείων και φορτηγών άνω των 3,5 τόνων. 

Ταυτόχρονα χάος επικρατεί στους μεγαλύτερους οδικούς άξονες της χώρας, έπειτα από το πέρασμα μίας προαναγγελθείσας κακοκαιρίας, η οποία δεν προκάλεσε σοβαρά ατυχήματα. Έντονες είναι οι αντιδράσεις από τους ταλαιπωρημένους πολίτες και πολλές οι επικρίσεις στα social media για το «επιτελικό κράτος» που διαφήμιζε η κυβέρνηση.

Όλα τα ΚΤΕΛ από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, έχουν ακυρώσει τα δρομολόγιά τους προς Αθήνα, χωρίς οι οδηγοί τους να έχουν κάποια ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουν να ξεκινήσουν εκ νέου.

Η αστυνομία έχει ακινητοποιήσει εκατοντάδες φορτηγά και δεκάδες λεωφορεία σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου από Λαμία έως Τραγάνα. Κατά μήκος όλης της Εθνικής Οδού παρατηρούνται διάσπαρτες ουρές χιλιομέτρων και ακινητοποιημένα οχήματα.

«Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς, ότι έπειτα από σχετικές αποφάσεις των αστυνομικών διευθύνσεων, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων στις περιοχές Μαλακάσας, Υλικής & Μαρτίνου και με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Λαμία στα διόδια των Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα πριν τα Οινόφυτα». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Νέα Οδός» σημειώνοντας ότι «για το ρεύμα προς Λαμία και την τεχνητή ανάσχεση στις Αφίδνες, οι οδηγοί μπορούν ακολουθώντας τις υποδείξεις της Τροχαίας να αναστρέψουν στο ρεύμα προς Αθήνα». Η εταιρεία παρακαλεί τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις έως τη λήξη των φαινομένων.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σχολίασε με δηκτικό τρόπο την αδυναμία του «επιτελικού κράτους» να διαχειριστεί την επέλαση της «Ζηνοβίας».

«Επιτελικό λοιπόν είναι το κράτος που κατά τη διάρκεια μιας χιονόπτωσης-εδώ και μέρες προβλεπόμενης από την ΕΜΥ-δεν μπορεί να κρατήσει ανοιχτή ούτε τη μεγαλύτερη εθνική οδό της χώρας, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπήρξε σοβαρό τροχαίο συμβάν όπως άλλοτε. Καλή ξεκούραση κ. Μητσοτάκη. Καλές χειμερινές διακοπές», ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης σε ανάρτησή του στο facebook.

Οι αντιδράσεις του κόσμου

https://twitter.com/el_ges/status/1211681688121696256?ref_src=twsrc%5Etfw
https://twitter.com/el_ges/status/1211697196623650818?ref_src=twsrc%5Etfw

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί