«Γολγοθάς» για χιλιάδες οδηγούς στην Αθηνών-Λαμίας (βίντεο & φωτο)

Στην κυκλοφορία δόθηκε, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, η νέα εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας που είχε κλείσει και στα δύο ρεύματα στο ύψος των Αφιδνών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η έντονη χιονόπτωση προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο ταλαιπωρώντας χιλιάδες οδηγούς και επιβάτες για αρκετές ώρες.

Μετά το άνοιγμα της εθνικής τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, ενώ δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία λεωφορείων και φορτηγών άνω των 3,5. τόνων.

Δείτε ακόμα: Χάος στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας – Έντονες οι αντιδράσεις για το «επιτελικό κράτος»

Όπως εξήγησε ο ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου στις 9.30 το βράδυ αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση καθώς έχει σχηματιστεί ουρά 3,5 χιλιομέτρων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποκαταστάθηκε,παράλληλα,η κυκλοφορία των οχημάτων και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του γηπέδου Διονύσου έως το σημείο του Αγίου Πέτρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, που είχε διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τέλος, διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιοχή Καλοπούλα, στο ρεύμα προς Υμηττό.

Κατανόηση ζητά ο Κ. Καραμανλής

Ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, βρέθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων της Νέας Οδού στις Αφίδνες από όπου ζήτησε την κατανόηση των οδηγών, καλώντας τους να μην ξεκινούν χωρίς αλυσίδες στα οχήματά τους.

«Η κατάσταση είναι ακόμα πολύ δύσκολη, αλλά αυτή τη στιγμή ο δρόμος είναι ανοιχτός και στα δυο ρεύματα. Συνεννοήθηκα, με τη Νέα Οδό, η διέλευση από τα διόδια να είναι ελεύθερη, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σκοτάδι και σοβαρά προβλήματα στα Βίλια

Μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται στην εθνική οδό Αθήνας-Θήβας, όπου ο δρόμος είναι κλειστός από το 50 χλμ, λίγο μετά τη Μάνδρα, ενώ μόνο ορισμένα οχήματα κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες. 

Οι δρόμοι και οι οικισμοί της περιοχής αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης, ενώ το ίδιο συνέβη και τις προηγούμενες ημέρες.

Οργή στους οδηγούς για την ταλαιπωρία

Δεν ήταν λίγοι οι οδηγοί και οι επιβάτες που δήλωσαν τον εκνευρισμό τους για την πολύωρη αναμονή, καθώς αναγκάστηκαν να μείνουν ακινητοποιημένοι εντός των οχημάτων τους υπό ακραίες καιρικές συνθήκες.

efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί