Εξαφάνισε μέρος της παραλίας Καλαμακίου η κακοκαιρία (Φωτο)

Η τελευταία κακοκαιρία κυριολεκτικά εξαφάνισε μέρος της παραλίας Καλαμακίου!

Όπως αναφέρει το Δια-SOS-τε τη Μεσαρά, οι δυνατοί άνεμοι σε συνδυασμό με τα θαλάσσια ρεύματα παρέσυραν τεράστιες ποσότητες άμμου, εξαφανίζοντας την παραλία, με αποτέλεσμα δέντρα 30 ετών να βρίσκονται στον αέρα, να κινδυνεύουν με εκρίζωση σε επόμενη κακοκαιρία κι η παραλία να κινδυνεύει με ολικό αφανισμό.

Δυστυχώς, τα παραπάνω είναι προϊόντα ανθρώπινης παρέμβασης. Μέχρι πρότινος, η ισορροπία του περιβάλλοντος αποκαθίστατο φυσικά, αφού όση άμμος μετατοπιζόταν, τόση επανερχόταν μέσω του αέρα.

Τα τελευταία χρόνια όμως, η φυσική ισορροπία διεκόπη εξαιτίας της δημιουργίας παράνομης μόνιμης κατασκευής επαγγελματικής εκμετάλλευσης εντός της παραλίας.

Εκεί, η ροή του αέρα σταματά και συγκρατούνται τεράστιες ποσότητες άμμου. Αποτέλεσμα; Αέρας και θαλάσσια ρεύματα αδειάζουν την παραλία από τη μια μεριά (Φωτο 1,2)


ενώ από την άλλη η άμμος παγιδεύεται, κάνοντας δρόμο και παραλία ένα (Φωτο 3,4).

Στο δια ταύτα. Αρκετά με την αδιαφορία για το περιβάλλον, τα ζώα, το συνάνθρωπο. Αρκετά με την παρανομία. Το παραλιακό μέτωπο του δήμου είναι το σπίτι της Caretta Caretta, είναι πηγή εσόδων για όλους τους επαγγελματίες κι η βιτρίνα του Δήμου Φαιστού. Εάν δεν προληφθεί η φυσική καταστροφή που διαφαίνεται, ηθικοί αυτουργοί θα είναι όλοι όσοι έχουν επίγνωση της κατάστασης κι αδιαφόρησαν…

Δια-SOS-τε τη Μεσαρά, φωτογραφίες του Μιχάλη Τσαφαντάκη

Δείτε επίσης: Μετράει τις πληγές του από την κακοκαιρία ο Κερατόκαμπος (Φωτο)

Καταστροφές από την κακοκαιρία και στον Τσούτσουρα – Κατέρρευσε δρόμος (Φωτο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί