Ζητά επίσημα στρατιωτική στήριξη από την Τουρκία η Λιβύη

Επίσημο αίτημα προς την Τουρκία για την παροχή στρατιωτικής στήριξης από «αέρα, ξηρά και θάλασσα», φέρεται να έχει ήδη υποβάλει η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνησης της Λιβύης (GNA).

Αξιωματούχος της GNA -που δεν θέλησε να κατονομαστεί- επιβεβαίωσε την Πέμπτη στο πρακτορείο Reuters πως το αίτημα έχει υποβληθεί, προσθέτοντας πως η ενέργεια αυτή γίνεται προκειμένου η λιβυκή κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την επίθεση των ανατολικών δυνάμεων για την κατάληψη της Τρίπολης. Σημειώνεται πως ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ προωθείται προς την πρωτεύουσα, απειλώντας την εξουσία του πρωθυπουργού Φαγιέζ αλ Σάρατζ. 

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της GNA Φάτι Μπασάγα είχε τονίζει πως η Λιβύη θα προβεί σε επίσημο αίτημα προς την Άγκυρα, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανακοίνωσε πως δέχθηκε αίτημα από την κυβέρνηση του Σαράτζ για αποστολή τουρκικών στρατευμάτων. Όπως είπε, στις αρχές του νέου έτους θα φέρει στην τουρκική Βουλή την απαραίτητη νομοθετική πρόταση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί