Τα… «γαλλικά» του Έλληνα ψαρά στην τουρκική ακτοφυλακή που παρενοχλεί το καΐκι του (Βίντεο)

Η τουρκική ακτοφυλακή για άλλη μια φορά παρενόχλησε ελληνικά καΐκια που ψάρευαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα, στα Ίμια, ωστόσο οι Ελληνες ψαράδες δεν… χαμπαριάζουν.

Δείτε: Ίμια: Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε Έλληνες ψαράδες (βίντεο)

Αλλωστε, αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο γι’ αυτούς οι… ψευτοτσαμπουκάδες από τις τουρκικές ακταιωρούς, γι’ αυτό και στο παρακάτω βίντεο φαίνεται πώς αντιμετωπίζουν τις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων: με… σθένος και «γαλλικά»…

Την Πέμπτη, εξάλλου, το Open TV μετέδωσε ότι, πριν ξημερώσει, Καλύμνιοι ψαράδες απλώνουν τα δίχτυα τους στην περιοχή μεταξύ Καλολίμνου και Ιμίων, εντός δηλαδή ελληνικών χωρικών υδάτων. Ωστόσο, όπως φαίνεται και στο βίντεο-ντοκουμέντο, το σκάφος του τουρκικού Λιμενικού προσεγγίζει απειλητικά ένα ελληνικό καΐκι, αδιαφορώντας για την παραβίαση των συνόρων. Η τουρκική ακταιωρός, με σειρήνες και προβολείς, προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να διώξει τους Ελληνες ψαράδες από την περιοχή. «Θα πηγαίνουμε, και άμα μας διώχνουν, θα ξαναπηγαίνουμε» δήλωσε ένας ψαράς στο ρεπορτάζ του Open.

Με το φως της ημέρας οι καταδιώξεις του τουρκικού Λιμενικού σαρώνουν και πάλι με θράσος τη θάλασσα στα Ιμια, αγνοώντας επιδεικτικά την παρουσία της ελληνικής ακτοφυλακής, και συνεχίζουν τους ταχύτατους και επικίνδυνους ελιγμούς. Οι προκλήσεις των Τούρκων είναι συνεχείς και μόνο λόγω της ψυχραιμίας των αλιέων δεν έχουν οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο.

Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί