Καζακστάν: Συνετρίβη αεροσκάφος με 100 επιβάτες – Δεκάδες νεκροί και βαριά τραυματίες (βίντεο – φωτο)

Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε κοντά στην πρωτεύουσα του Καζακστάν με αποτέλεσμα τουλάχιστον 14 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 35 να τραυματιστούν, 22 εκ των οποίων νοσηλεύονται σοβαρά, όπως ανακοίνωσαν το διεθνές αεροδρόμιο της Αλμάτι και το υπουργείο Βιομηχανίας και Ανάπτυξης Υποδομών του Καζακστάν. 

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και έξι παιδιά.

Το επιβατηγό αεροσκάφος Fokker-100 της Bek Air με 95 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος εκτελούσε την πτήση από την Αλμάτι στη Νουρ-Σουλτάν, πρωτεύουσα της κεντρασιατικής χώρας, όταν συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή λίγη ώρα μετά την απογείωσή του σε διώροφο κτίριο κοντά στο Αλμάτι.

Το αεροσκάφος άρχισε να χάνει ύψος αμέσως μετά την απογείωση του, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας και Ανάπτυξης Υποδομών το οποίο έδωσε εντολή να ανασταλούν όλες οι πτήσεις με αεροσκάφη Fokker-100 μετά το πολύνεκρο δυστύχημα.

Στο σημείο επιχειρούν ομάδες των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες.

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ εξέφρασε μέσω Twitter τα συλλυπητήριά του στις «οικογένειες και τους φίλους» των θυμάτων του δυστυχήματος.

Συστήθηκε ειδικό κλιμάκιο αντιμετώπισης της κρίσης υπό τον πρωθυπουργό Άσκαρ Μάμιν, πρόσθεσε ο πρόεδρος Τοκάγεφ, τονίζοντας ότι εάν διαπιστωθεί πως υπάρχουν ποινικές ευθύνες για το δυστύχημα, «όλοι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν αυστηρά βάσει του νόμου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί