Αν. Κοτζάι για τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από τον Βελόπουλο: «Καπηλεύεται αξίες του Χριστιανισμού για να σπείρει μίσος»

Για τη φραστική επίθεση μέσω twitter που δέχτηκε από τον βουλευτή και πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, μίλησε Στο Κόκκινο ο Αντιλιάν Κοντζάι, ο οποίος είναι μέλος του κεντρικού συμβουλίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε ότι παλεύουν για όλους, ανεξαιρέτως χρώματος και καταγωγής ανταπαντώντας στον ναζιστικό λόγο.

Δείτε: Ρατσιστική επίθεση Βελόπουλου σε μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Στον Νίκο Σβέρκο ο Α. Κοντζάι εξήγησε πως δέχτηκε πολλά υβριστικά και ρατσιστικά σχόλια επειδή στις 25 Δεκεμβρίου στο twitter έγραψε τα εξής: «Ο Χριστός ήταν πρόσφυγας, φτωχός και κατατρεγμένος. Μιλούσε για αγάπη προς τον πλησίον μας. Έλεγε, ότι εάν έχεις δύο χιτώνες, να το δώσεις τον έναν στον ανήμπορο. Γεννήθηκε σε υπό “κατάληψη” φάτνη. Οι νεοφιλελεύθεροι και οι φασίστες θα τον έλεγαν εισβολέα. #Χριστούγεννα».

Ένας εξ εκείνων που του επιτέθηκαν είναι ο βουλευτής και πρόεδρος του κόμματος της Ελληνικής Λύσης. Ο κ. Βελόπουλος μέσω twitter απάντησε τα εξής: «Η χώρα του(Αλβανία) δεν δέχεται ούτε έναν “πρόσφυγα” λαθρομετανάστη και αντί να κάνει μαθήματα στους ομοεθνείς του κάνει σε εμάς που γεμίσαμε και ταΐζουμε(αν και πτωχευμένοι)με λαθρομεταναστες! Από την άλλη κείμενο ασάφειας και παραλογισμού όλο! @ellinikilisi».

Ο Α. Κοντζάι εξήγησε ότι τα σχόλια είναι ρατσιστικά, γεμάτα μίσος και ουσιαστικά του ζητούσαν να απολογηθεί για τη χώρα καταγωγής του και την πολιτική στάση την οποία κρατάει, ενώ όπως επισήμανε «εγώ μεγάλωσα εδώ, σπούδασα εδώ, πληρώνω φόρους εδώ και θα έχω λόγο και εδώ πέρα. Το λέω γιατί δεν είναι προφανές για μερικούς».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί