Πρωτοβουλία για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα

Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας τίθεται η πρωτοβουλία της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα.

O Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον ενημέρωσε σχετικά με την εμβληματική πρωτοβουλία του δικηγορικού σώματος να συγκροτήσει Πανελλήνια Επιτροπή Διεκδίκησης των γλυπτών του Παρθενώνα με τη συμμετοχή πλήθους ακαδημαϊκών, κοινωνικών και επιστημονικών φορέων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού εξήρε το εγχείρημα και αναγνώρισε την ύψιστη εθνική σημασία του, το έθεσε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίθεται, έτσι, από τούδε και στο εξής επικεφαλής του όλου εγχειρήματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, στις 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Πανελλήνιας Επιτροπής Διεκδίκησης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στη συνεδρίαση, πέραν των 58 επιστημονικών, ακαδημαϊκών και κοινωνικών φορέων, που έχουν ήδη προσκληθεί, θα προσκληθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Εκκλησία της Ελλάδος.

Το έργο της Επιτροπής θα υποστηρίξει Επιστημονική Επιτροπή αποτελούμενη από εξειδικευμένους νομικούς και αρχαιολόγους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί