Έντονα προβλήματα από το πέρασμα της κακοκαιρίας

Έντονα τα προβλήματα από το πέρασμα της κακοκαιρία στην Ήπειρο και ιδιαίτερα στην Άρτα όπου υπερχείλισαν ρέματα ενώ πλημμύρισαν επιχειρήσεις και υπόγεια σπιτιών. Ταυτόχρονα με προβλήματα διεξάγονται οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες καθώς είναι σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου τόσο από τον Πειραιά όσο και από άλλα λιμάνια της χώρας.

Δείτε: Προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους στο Ηράκλειο: Απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία και ακυρώσεις πτήσεων

Κινητοποίηση για πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου – Ζητήθηκε συνδρομή ρυμουλκού

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά, σήμερα, Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, τις πρωινές ώρες στη Θράκη και μέχρι το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Στην Άρτα, μέσα σε λίγες ώρες το Ρέμα Μπούση μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο. Η παλιά εθνική Άρτας έκλεισε καθώς καλύφθηκε από μεγάλες ποσότητες νερών ενώ πλημμύρισαν επιχειρήσεις και υπόγεια σπιτιών. Σύμφωνα με το epiruspost.grμάχη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων δίνουν δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με δεκάδες μηχανήματα.

Στην Αττική, η κακοκαιρία προκάλεσε κοπές δέντρων με την πυροσβεστική να δέχεται περίπου 25 κλήσεις.

Προβλήματα και στην Κρήτη

Προβλήματα με αεροπορικές πτήσεις και ακτοπλοϊκά δρομολόγια, σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης και το λιμάνι του Ηρακλείου, λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Δύο πτήσεις για Ηράκλειο, μία από την Αθήνα και μία από τη Θεσσαλονίκη ακυρώθηκαν, ενώ μια ακόμη πτήση που είχε ξεκινήσει από το Ελ. Βενιζέλος επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Αθήνας, καθώς δεν κατέστη δυνατό να προσγειωθεί, λόγω των ανέμων, που σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης φτάνουν μέχρι και τους 40 κόμβους.

Μέχρι την εκτόνωση των καιρικών φαινομένων, απαγορεύτηκε και ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Ηρακλείου, όπου εκατοντάδες επιβάτες, και λόγω των ημερών, είχαν φτάσει για να ταξιδέψουν προς τον Πειραιά.

Απαγορευτικό απόπλου

Απαγορευτικό απόλπλου ομως ισχύει και από το λιμάνι του Πειραιά, απ όπου το πρωί αναχώρησε μόνι το πλοίο Διαγόρας για Χίο – Μυτιλήνη. Τα δρομολόγια του Αργοσαρωνικού γίνονται μόνο με πλοία συμβατικά πλοία ενώ κλειστά είναι τα πορθμεία Καβάλας – Πρίνου, Ρίο – Αντίρριο, Πάτρα – Κεφαλονιά και Κυλήνη – Κεφαλονιά- Ζάκυνθος.

Βροχές και καταιγίδες και σήμερα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα Δευτέρα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με πιθανώς κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στην Πελοπόννησο και στο Νότιο Αιγαίο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στα πελάγη θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις άνεμοι δυτικών διευθύνσεων, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πλημμύρες και ζημιές στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία στην Άρτα

Ηράκλειο: Απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία, ακυρώσεις πτήσεων στο Ν. Καζαντζάκης

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά βαθμιαία από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και στη Νότια Ελλάδα, 10 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 12 βαθμούς), 15 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 12 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τις πρωινές ώρες πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και μετά το μεσημέρι στις θάλασσες θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και βαθμιαία σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί