Αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης Μητσοτάκη- Αποφασίζει περιορισμούς και στο δικαίωμα της διαδήλωσης

Οι περιορισμοί στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι, είναι το βασικό πιάτο στο μενού του σημερινού υπουργικού συμβουλίου που συνεδριάζει σήμερα 11.00 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά τους περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας και το πράσσινο φως στις δυνάμεις του νόμου και της τάξης να παραβιάζουν το βασικό πλαίσιο των συνταγματικά κατοχυρωμένων ατομικών ελευθεριών, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φέρνει προς συζήτηση νομοσχέδιο “για την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι”. Το πρόσχημα είναι “να μην διαταράσσεται η ζωή της πόλης από τις μειοψηφίες που κινητοποιούνται συνεχώς” και θα περιλαμβάνει περιοριστικούς όρους για τους χώρους που θα καταλαμβάνουν στις συγκεντρώσεις και στις πορείες. Με αυτό τον τρόπ η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραβιάζει τον τον σκληρό πυρήνα των ατομικών ελευθεριών. Ο πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα είχε υποσχεθεί ότι θα φέρει και διάταξη για προσωπικό ασφαλείας στις απεργίες στο Μετρό, “για να μη ταλαιπωρούνται οι πολλοί από τη μειοψηφία”.

Επιπλέον σύμφωνα με το ενημερωτικό του Μεγάρου Μαξίμου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πρόκειται μεταξύ άλλων να συζητηθούν:

-Ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν τα νομοσχέδια για τη χορήγηση του επιδόματος γέννησης, του υπουργείου Εργασίας, για την επιτάχυνση της αδειοδότησης των υδατοδρομίων του πουργείου Υποδομών και Μεταφορών και για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επιπλέον κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου θα γίνει:

-Η παρουσίαση του εγχειριδίου καλής νομοθέτησης: νομοπαρασκευστική μεθοδολογία και ανάλυση συνεπειών ρύθμισης, από τον υπουργό Επικρατείας.

-Η παρουσίαση και έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων για το 2020, από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

-Θα εξεταστεί επίσης:

-η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και οι δράσεις επιτάχυνσης από το υπουργείο Ανάπτυξης.

-Η σύσταση και συγκρότηση Διυπουργικής Επιτροπής για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή από το υπουργείο Περιβάλλοντος. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί