Ανακατάληψη της «Έπαυλης Κουβέλου» από αντιεξουσιαστές: Πoλίτες εκφράζουν την αλληλεγγύη τους

Σε συμβολική ανακατάληψη της «Επαυλης Κουβέλου» στη συμβολή των οδών Διονύσου και Σόλωνος στο Μαρούσι προχώρησε το πρωί ομάδα ατόμων που πλέον βρίσκονται εκτός του κτιρίου, το οποίο φρουρούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο με περιπολικά και διμοιρίες ΜΑΤ.

Πλήθος πολιτών έφτασε για να εκφράσει την αλληλεγγύη του πραγματοποιώντας στη συνέχεια μαζική πορεία στην περιοχή με παλμό και συνθήματα. «Η Έπαυλη Κουβέλου κατάληψη θα μείνει, σας το λέμε γλυκά, κατάληψη θα γίνει» φώναξαν μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές του αντιεξουσιαστικού χώρου που διαμαρτύρονται παράλληλα για τη σημερινή λειτουργία των καταστημάτων και των υπερωριών των εργαζομένων.

Νωρίτερα, συγκεντρώθηκαν σε δύο ζώνες, στη συμβολή των οδών Διονύσου και Θησέως και πιο κοντά στο κτίριο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της κατάληψης. Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, το «παρών» δίνουν κυρίως μέλη συλλογικοτήτων που συμμετείχαν στην κατάληψη και δημοτικοί σύμβουλοι της Αριστεράς.

Παράλληλα, γίνεται ενημέρωση των περαστικών με αφίσες, τρικάκια και ανακοινώσεις. «Δεν είμαστε από άλλη εποχή έχουμε ένα κόσμο να επανακαταλάβουμε» γράφει η προκήρυξη που μοιράζεται από την αναρχική-αντιεξουσιαστική συλλογικότητα «Σε τροχιά Σύγκρουσης».

«Ενάντια στη καταστολή στήνουμε οδοφράγματα αλληλεγγύης. Δέκα εκατό χιλιάδες καταλήψεις ενάντια σε ένα κόσμο οργανωμένης σήψης» σημειώνει η «Κατάληψη έπαυλης Κούβελου,σύντροφοι/ισσες» σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικής πληροφόρησης Indymedia

Σημειώνεται ότι η κατάληψη, που εκκενώθηκε την περασμένη Τρίτη από αστυνομικές δυνάμεις μετά από μήνυση του Ιδρύματος «Στέγη Αχιλλέως και Ευδοκίας Κουβέλου» -το οποίο έχει στενές σχέσεις με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών-, είναι μία από τις παλιότερες και πιο δραστήριες πολιτικές καταλήψεις στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, με έντονη αντιφασιστική, κινηματική και πολιτιστική δράση την τελευταία δεκαετία. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί