Το βίντεο που καταρρίπτει τα ψεύδη – Στο μπαλκόνι η οικογένεια Ινδαρέ την ώρα που εισβάλλει η Αστυνομία στο Κουκάκι

Μετά το ηχητικό ντοκουμέντο και τις φωτογραφίες του χτυπημένου Δημήτρη Ινδαρέ που κατέρριψαν τον ισχυρισμό της αστυνομίας και της κυβέρνηση περί «μη χρήση βίας» και «απόλυτης νομιμότητας», έρχεται στη δημοσιότητα ένα ακόμη αποκαλυπτικό βίντεο, που καταρρίπτει και τον ισχυρισμό περί συμμετοχής στην κατάληψη των συλληφθέντων μελών της οικογένειας Ινδαρέ, καθώς φαίνεται πως βρίσκονται στο μπαλκόνι τους την ώρα της επιχείρησης.

Η αστυνομία επίσημα υποστήριξε μάλιστα πως οι γιοι του Ινδαρέ τους πετούσαν και αντικείμενα από την κατάληψη και για αυτό συνελήφθησαν. Επιπλέον για τον Ινδαρέ υποστήριξε πως επιχείρησε να πάρει όπλο από τη θήκη αστυνομικού, ισχυρισμός που σχολιάστηκε σκωπτικά από όσους τον γνωρίζουν. «Όσοι γνωρίζουμε τον Δημήτρη Ινδαρέ, δεν μπορούμε παρά είτε να “γελάσουμε” ειρωνικά είτε να εξοργιστούμε με τα δημοσιεύματα, τα “ρεπορτάζ” και τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ και του πολιτικού προϊσταμένου της, κ. Χρυσοχοϊδη, που φέρουν τον πιο φιλήσυχο και ευγενικό άνθρωπο να προσπαθεί να πάρει το όπλο του αστυνομικού», αναφέρεται σε κείμενο υποστήριξης που υπογράφουν εκατοντάδες γνωστοί καλλιτέχνες. 

Από την αρχή η σύζυγος του σκηνοθέτη είχε δηλώσει κατηγορηματικά πως ο ίδιος μαζί με τους δύο γιους του, που ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, βρίσκονταν στο μπαλκόνι την ώρα της εισβολής των αστυνομικών και όχι στην κατάληψη, όπως επιβεβαιώνεται πλέον και από οπτικό υλικό και ανέβηκαν στην ταράτσα μόνο όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι τους. Το ίδιο εξάλλου έχουν καταθέσει και γείτονες, που ήταν μάρτυρες των γεγονότων.

«Χτύπησαν την πόρτα μας (σημ: οι αστυνομικοί) και ζήτησαν να τους αφήσουμε να μπουν για να ανέβουν στην ταράτσα. Τους ζητήσαμε αν έχουν χαρτί από εισαγγελέα, μας είπαν όχι. Τους είπε ο Δημήτρης, θα σας αφήσουμε όταν φέρετε το χαρτί. Μετά από λίγο ακούμε ποδοβολητά στην ταράτσα μας. Ανεβαίνει ο Δημήτρης με τα παιδιά να δουν τι  γίνεται και πιάνουν πρώτα τον μικρό μου τον γιο τον πλακώνουν στο ξύλο και ο άνδρας μου αρχίζει να ουρλιάζει βλέποντας το παιδί μας χτυπημένο στο πάτωμα. Εκείνη την ώρα ανέβηκα και βλέπω και τους τρεις χτυπημένους και δεμένους με τα πρόσωπα κάτω. Αρχισαν να με βρίζουν λέγοντας φύγε να μη σε πετάξουμε από τη σκάλα. Μετά από ένα τέταρτο, χτυπούν την πόρτα μου. Έχουν έρθει με την εισαγγελέα. Τους ρωτάω τι θα κάνουν, μου λένε έρευνα να δουν αν κρύβουμε καταληψίες. Κάνανε άνω κάτω το σπίτι, τα συρτάρια όλα… Δεν βρήκαν φυσικά τίποτα. Υπέγραψα ένα χαρτί που έγραφε “Ουδέν εβρέθη”. Η ίδια η εισαγγελέας τους είπε, αφήστε την να πάει στην ταράτσα να δει τα παιδιά της. Μετά μου είπε να κάνουμε καταγγελία για σωματική βλάβη. Τι να σας πω, ξυπόλητους τους κατέβασαν. Ξυπόλητους και δαρμένους»είχε δηλώσει η Έρση Σπαρτιώτη – Ινδαρέ στο Tvxs.gr, καταγγέλλοντας πως η αστυνομία και τα μέσα ενημέρωσης «προσπαθούν να κατασκευάσουν ενόχους». 

Στο βίντεο, που δημοσίευει η Εφημερίδα των Συντακτών, πέρα από την καταγραφή της «πολιορκίας» της κατάληψης με βόμβες κρότου λάμψης, και χρήση τροχού προκειμένου να παραβιάστει η πόρτα, στο τελευταίο πλάνο, στο μπαλκόνι της οικίας της οικογένειας Ινδαρέ, διακρίνονται τρεις φιγούρες. Ο σωματότυπος και τα ρούχα παραπέμπουν στον Δημήτρη Ινδαρέ και τους δύο γιούς του, που σύμφωνα με την αστυνομία βρίσκονταν στην κατάληψη και επιχείρησαν να διαφύγουν από την ταράτσα.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί