Στις 15 Μαΐου 2020 δικάζονται οι συλληφθέντες στο Κουκάκι

Αναβολή ζήτησαν και έλαβαν οι εννέα συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο μετά τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε τρεις καταλήψεις στο Κουκάκι.

 Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, το αίτημα υποβλήθηκε προκειμένου οι δικηγόροι του να λάβουν γνώση της δικογραφίας. Η εκδίκαση της υπόθεσής τους πάει για τις 15 Μαϊου 2020, στο A’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. 

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρέθηκαν οι οκτώ κατηγορούμενοι καθώς απουσιάζε η κοπέλα που δέχθηκε την «ελαστική μπάλα» καθώς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ελπίς. 

Στο μεταξύ, προϊστάμενος της Εισαγγελίας της Αθήνας διέταξε τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας με αφορμή τις καταγγελίες για την αστυνομική βία ενώ ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από πρόεδρος της Επιτροπής για την «τακτική παρακολούθηση της διαδικασίας υλοποίησης παρατηρήσεων και πορισμάτων του Συνηγόρου του Πολίτη που αφορούν στη διοικητική διερεύνηση πειθαρχικών παραπτωμάτων της αστυνομίας».

Ο υπουργός απάντησε στον επικεφαλής της Επιτροπής υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε αστυνομική βία στην εκκένωση της κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι.

Ωστόσο, οι φωτογραφίες του δαρμένου από την αστυνομία Δημήτρη Ινδαρέ, καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της αστυνομίας και της πολιτικής ηγεσίας της.

Τι δηλώνει ο Δημήτρης Ινδαρές

Ο γνωστός σκηνοθέτης μίλησε στο πατρινό thebest.gr για τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες δύο ημέρες ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος και η οικογένειά του δεν έχουν καμία ανάμειξη.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Ινδαρές το εξής: «Έχει δημιουργηθεί μεγάλη ένταση σχετικά με το θέμα, πράγμα που είναι έξω από τις επιθυμίες μας. Μεγάλο μας παράπονο είναι ότι δεν είχαμε καμία ανάμειξη σε αυτά για τα οποία κατηγορηθήκαμε. Όταν καταλαγιάσει όλο αυτό θα μπουν τα πράγματα στις πραγματικές τους διατάσεις όμως το να υπάρχει μία πόλωση εξωφρενική, οδηγεί στο να χαθεί το νόημα και πολλά άλλα πράγματα».

Και ηχητικό ντοκουμέντο από τη βία στην ταράτσα

Την ίδια στιγμή το τηλεοπτικό κανάλι Open παρουσίασε σε ρεπορτάζ του ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψης στην ταράτσα του σπιτιού με τον Δημήτρη Ινδαρέ να φωνάζει προς τα ΕΚΑΜ.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης την ώρα που είναι δεμένος πισθάγκωνα

Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κάνεις δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Αμέσως. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος. Κανενός αναρχικού. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Που καίνε τα μαγαζιά έτσι από καπρίτσιο. Από ιδεοληψία. Αυτό που κάνετε είναι χειρότερο. Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς.
Δεν είμαστε καλά! Έχετε τρελαθεί τελείως; Έχετε τρελαθεί τελείως; Ντροπή σου!.

Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν τους έχουμε μειώσει, δεν τους έχουμε βρίσει, δεν τους έχουμε επιτεθεί. Μας έχουν επιτεθεί. Μας έχουν δείρει. Μου έχουν σπάσει τα γυαλιά και ένα ακουστικό βαρηκοΐας έχει εξαφανιστεί. Περνάνε μέσα από το σπίτι μας χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη. Είναι ντροπή. Σαν κλέφτες. Είναι στο σπίτι η γυναίκα μου μόνη της. Δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν από την ταράτσα του σπιτιού, σαν κλέφτες. Στην γυναίκα μου που είναι μόνη κάτω.

Οργή ΣΥΡΙΖΑ 

Τα γεγονότα της 18ης Δεκεμβρίου στο Κουκάκι προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για ιδεοληπτική προσήλωση της κυβέρνησης στο δόγμα του αυταρχισμού και σημειώνει ότι «όποιος έχει στοιχειώδη αντιληπτική ικανότητα βλέπει αυτό που είδε όλη η χώρα: πάνοπλοι αστυνομικοί παραβίασαν το οικιακό άσυλο, έσυραν πολίτες στην ταράτσα, τους έδεσαν πισθάγκωνα και σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες τους χτύπησαν».

Καμαρώστε μας όλους, την κατάντια μας εδώ. Αυτή είναι η Ελλάδα, ένας διαρκής εμφύλιος. Όπου οι μεν βασανίζουν τους δε, με εναλλασσόμενους ρόλους. Τέλειωσε ο παραλογισμός με τους αναρχικούς και τώρα έρχεται ο παραλογισμός με αυτούς που ήρθανε να…

Σχολιάζοντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Προστασία του Πολίτη ανέφερε ότι «συνεχίζει ανεύθυνα μια βιομηχανία αγανακτισμένων διαμαρτυριών για την αστυνομική βία. Για καταπάτηση δήθεν δικαιωμάτων όταν τα γεγονότα είναι τόσο ακραία».

Το απόγευμα της Πέμπτης, βουλευτές και νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την όξυνση της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας με αποκορύφωμα τα γεγονότα στο Κουκάκι.

Δείτε επίσης: «Νόμος και τάξη» και αυτό το πρωινό… (φωτο- βίντεο)

Νέα επίδειξη αυταρχισμού από το κράτος Μητσοτάκη- Σκηνικό πολέμου για εκκένωση καταλήψεων (βίντεο)

Γκουαντάναμο μέσα στα Πετράλωνα: Οι αστυνομικοί συνέλαβαν γυναίκα και της πέρασαν κουκούλα! (Φωτο)

«Είδα άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει το κεφάλι του γιού μου στο πάτωμα της ταράτσας» (Βίντεο)

Θα μας τρελάνουν: «Δημόσιος χώρος οι ταράτσες» για συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ

Με παραίτηση από την επιτροπή για τη διερεύνηση της αστυνομικής βίας απειλεί ο Αλιβιζάτος

«Εχει κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος και δεν το ξέρουμε;»

Στο πλευρό της οικογένειας Ινδαρέ η Ελ. Ράντου: Ό,τι μου είπε η σύζυγός του είναι αλήθεια!

Βόμβα από Γ. Ραγκούση: Γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα – Ιατρικές γνωματεύσεις δείχνουν παράνομη αστυνομική βία

Παίζει με τις λέξεις η αστυνομία: «Δεν ήταν πλαστική σφαίρα, αλλά ελαστική μπάλα»

368 πολίτες παίρνουν θέση με επιστολή τους κατά της αστυνομικής βίας

Ηχητικό ντοκουμέντο από τη σύλληψη του σκηνοθέτη στο Κουκάκι

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την αστυνομική βία στο Κουκάκι

Ο αυταρχισμός και η βία της κυβέρνησης και η προπαγάνδα της συγκάλυψης Πρετεντέρηδων και σία

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί