«Δαιμονοποιούνται πίσω από μια ταμπέλα ‘μπαχαλάκιας’, άνθρωποι που προσφέρουν πολύ περισσότερο από κάποιους Χρυσοχοΐδηδες και Γεωργιάδηδες»: Επανέρχεται ο νεαρός ρεπόρτερ που δεν μασά τα λόγια του

Με ένα νέο εξαιρετικό ρεπορτάζ επανέρχεται ο νεαρός ρεπόρτερ, Αποστόλης Φουρνατζόπουλος, ο οποίος έγινε γνωστός σε όλο το πανελλήνιο στις 6 Δεκεμβρίου, όταν σε ζωντανή σύνδεση, είπε τα πράγματα με το όνομα τους, σχετικά με τη βία και την καταστολή στα Εξάρχεια καταδικάζοντας τα φαινόμενα αστυνομικής βίας, ενώ στεκόταν δίπλα από αστυνομικούς.

Δείτε: Ο νεαρός ρεπόρτερ που καταγγέλλει την αστυνομική αυθαιρεσία ενώ στέκεται δίπλα από τα ΜΑΤ: «Χιλιάδες κατέβηκαν με παλμό στην πορεία για να φωνάξουν το σύνθημα που όλους μας ενώνει» (Βίντεο)

Αυτή τη φορά έκανε ρεπορτάζ από το Κουκάκι και για άλλη μια φορά δεν μάσησε και είπε τα πράγματα με το όνομά τους.

Δείτε αναλυτικά τι ανέφερε:

«Και πρέπει να πούμε για τις καταλήψεις αυτές στο Κουκάκι -γιατί προβάλλεται από κάποια ΜΜΕ, είναι κι η γραμμή της κυβέρνησης, ειδικά η γραμμή του Άδωνι Γεωργιάδη: εγώ θέλω την αστυνομία να μπουκάρει όπου θέλει, έτσι με ένα πολύ χουντικό εσάνς- πρέπει να πούμε ότι αυτές οι καταλήψεις λειτουργούν ως καταλήψεις στέγης σε μια περιοχή που έχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα με την ενοικίαση σπιτιών, λόγω του Airbnb, διάφορων Κινέζων επενδυτών που έχουν αγοράσει κοψοχρονιά ολόκληρα διαμερίσματα και τα δίνουν σε τουρίστες, καταστρέφοντας έτσι τις ευκαιρίες του μέσου Έλληνα να μπορέσει να βρει ένα σπίτι να νοικιάσει. Άμα ρωτήσετε ειδικά νέους που έτσι έχουν μικρότερα εισοδήματα είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις κάπου να μείνεις λόγω του Airbnb.

Αυτή η περιοχή εδώ, το Κουκάκι, μαστίζεται από αυτό το φαινόμενο. Κάποιοι ως πολιτική αντίδραση, έχουν κάνει κάποιες καταλήψεις στέγης. Μένουν δηλαδή μέσα. Επίσης να πω ότι λειτουργεί δημόσιο πλυντήριο, δηλαδή μπορεί να πάει ένας άνθρωπος τζάμπα να πλύνει ρούχα, πιάτα, οτιδήποτε. Έχει δανειστική βιβλιοθήκη. Διοργανώνει πολιτιστικά δρώμενα. Δηλαδή δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται έτσι και πίσω από μια ταμπέλα «μπαχαλάκιας» να βάζουμε όλα αυτά τα φαινόμενα, γιατί είναι άνθρωποι οι οποίοι προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο πολύ περισσότερο από άλλους. Χρυσοχοΐδηδες, Γεωργιάδηδες και διάφορους τέτοιους.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί