Το Ηράκλειο έστειλε μήνυμα «καταψήφισης» του αντιλαϊκού προϋπολογισμού

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, σχετικά με το χθεσινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο για τον προϋπολογισμό.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Με μία μαζική και δυναμική κινητοποίηση στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου τα σωματεία που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ, έστειλαν μήνυμα «καταψήφισης» του αντιλαϊκού προϋπολογισμού της κυβέρνησης.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε στην Πλατεία Ελευθερίας. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου ο  οποίος μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τον κρατικό προϋπολογισμό «καρμανιόλα», που εμπεριέχει όλα τα  μνημονικά  μέτρα και τους εφαρμοστέους νόμους που έριξαν στα τάρταρα τους μισθούς και τα εργασιακά μας δικαιώματα  και προσθέτει και νέα.

Κάλεσε τέλος τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα να εντείνουν τον αγώνα ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση και το κεφάλαιο, γιατί, όπως τόνισε κλείνοντας την ομιλία του,  «μόνο με τον αγώνα μας θα επιβάλλουμε το δίκιο μας, θα προστατέψουμε τη ζωή μας, θα ανοίξουμε δρόμους και θα χτίσουμε προϋποθέσεις για να ζήσουμε όπως έχουμε ανάγκη». 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα. 

Σημειώνεται ότι για το συλλαλητήριο της 18/12, εκτός των σωματείων των οικοδόμων, ιδιωτικών υπαλλήλων,  συνταξιούχων ΙΚΑ και εργατοϋπαλλήλων γάλακτος – τροφίμων και ποτών, είχε πάρει απόφαση συμμετοχής και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί