Πραγματοποιήθηκε η 2η Συνάντηση Εργασίας για την καθιέρωση του Ηρακλείου ως δυναμικού Γαστρονομικού προορισμού διεθνούς εμβέλειας

Στο «Δημοσκόπιο»

Ολοκληρώθηκε με σημαντική συμμετοχή η 2η ανοικτή συζήτηση εργασίας που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου στο χώρο του «Δημοσκοπίου» και συμμετείχαν φορείς και επιχειρήσεις. 

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Χρήστος Κώνστας, ανέπτυξε το γενικότερο πλαίσιο τουριστικής ανάπτυξης που είναι ήδη σε εφαρμογή, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση της κυρίαρχης παγκόσμια τάσης του Γαστρονομικού Τουρισμού, και παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο βίντεο προβολής του Ηρακλείου.

Στη συνέχεια ο κ. Ξενοφών Ζαμπούλης, ερευνητής του ΙΤΕ, παρουσίασε το πρόγραμμα που αναπτύσσει με θέμα την καταγραφή και προστασία παραδοσιακών επαγγελμάτων και εξήγησε πώς είναι άμεσα εφαρμόσιμο στα επαγγέλματα και τις διαδικασίες που έχουν σχέση με την κληρονομιά της Κρητικής διατροφής και την ανάδειξη τους.
Τέλος, έγινε εκτενής αναφορά στα επόμενα βήματα  που θα βάλουν τα θεμέλια άμεσης συνεργασίας όλων των Φορέων και των επιχειρήσεων που θα συνεργαστούν και θα συμβάλουν ενεργά στην καθιέρωση του Ηρακλείου ως Πρωτεύουσα της Κρητικής Γαστρονομίας και δυναμικό Γαστρονομικό Προορισμό διεθνούς εμβέλειας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί