Δολοφονία Τοπαλούδη: Αρχίζει η δίκη για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου κατηγορουμένου μέσα στις φυλακές

Στις 7 Φεβρουαρίου 2020 αναμένεται να εκδικαστεί στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η υπόθεση του ξυλοδαρμού του 19χρονου Αλβανού, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό και την ανθρωποκτονία από κοινού, της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στις φυλακές της Αυλώνας, όπου κρατείτο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Δημοκρατικής» της Ρόδου, πλάνα από την επίθεση που δέχθηκε ο 19χρονος Αλβανός έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και έχουν μαγνητοσκοπηθεί από συγκρατούμενούς του στο πλαίσιο ενός «άγραφου νόμου των φυλακών», καθώς η δολοφονία και ο βιασμός θεωρούνται από τα πλέον ατιμωτικά αδικήματα και βρίσκονται στην κορυφή μιας άτυπης λίστας που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι οι κρατούμενοι μέσα στη φυλακή. Είναι ο κώδικας τιμής της φυλακής, λένε όσοι γνωρίζουν καλά τις ισορροπίες.

Δείτε ακόμη: Άγριος ξυλοδαρμός στη φυλακή ενός από τους κατηγορούμενους για τη γυναικοκτονία στη Ρόδο (βίντεο)

Η στιγμή που κρατούμενοι της φυλακής επιτίθενται στον 19χρονο κατηγορούμενο για το έγκλημα στη Ρόδο (Βίντεο)

Μεταφέρεται σε άλλη φυλακή ο 19χρονος Αλβανός μετά τον ξυλοδαρμό του

Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από τις φυλακές Αυλώνα, προκάλεσαν τότε την αντίδραση του υπουργείου Δικαιοσύνης ενώ ο 19χρονος μεταφέρθηκε στις φυλακές Γρεβενών, όπου κρατείται και ο 21χρονος Ροδίτης, συγκατηγορούμενός του.

Υπενθυμίζεται ότι ο ξυλοδαρμός του 19χρονου έγινε μέσα στο κελί του από επτά άτομα τα οποία φαίνεται ότι παραβίασαν την πόρτα. Αρκετά ερωτήματα όμως προκαλεί πως η ομάδα των νεαρών κατάφεραν να ανοίξουν το κελί του 19χρονου, να του επιτεθούν λεκτικά και να τον ξυλοκοπήσουν άγρια, για τουλάχιστον 10 λεπτά, χωρίς να υπάρξει καμία παρέμβαση.

Πολλά ερωτήματα επίσης προκαλεί το γεγονός ότι το περιστατικό έχει καταγραφεί από τουλάχιστον δύο άτομα τα οποία έκαναν χρήση των κινητών τους. Και το γεγονός ότι με άνεση κάποιοι κρατούμενοι έκαναν την επίθεση αλλά και το γεγονός ότι είχαν στη διάθεσή τους κινητά τηλέφωνα αποτελεί πλέον αντικείμενο έρευνας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες όλα άρχισαν όταν δυο κρατούμενοι στις φυλακές Αυλώνας, των οποίων το κελί είναι δίπλα σε εκείνο του 19χρονου, άρχισαν να τον βρίζουν και να τον απειλούν.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι εισέβαλαν στο κελί αρχικά εκείνοι.

Αρχικά, υπάρχει φραστική επίθεση και στη συνέχεια χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα του 19χρονου ο οποίος επαναλαμβάνει ότι δεν είναι εκείνος ο δράστης της δολοφονίας της 21χρονης κοπέλας, αλλά ο συγκατηγορούμενός του.

Κάποιοι απ’ όσους βρίσκονται στον χώρο επιχειρούσαν να σταματήσουν την επίθεση, ενώ άλλοι απλά την κατέγραψαν με το κινητό τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη ταυτοποιήθηκαν δύο από τους επτά δράστες του περιστατικού αυτοδικίας σε βάρος του 19χρονου. Πρόκειται για έναν Έλληνα και ένα αλλοδαπό, μάλιστα ένας εκ των δύο παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στην επίθεση σε βάρος του 19χρονου.

Ο ίδιος ο 19χρονος δεν επιθυμούσε να καταθέσει στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχημάτισαν οι αστυνομικοί τους ΑΤ Αυλώνα με την κατηγορία των απλών σωματικών βλαβών ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν επιθυμεί να παρουσιαστεί και στην προγραμματισμένη δίκη.

Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι κ.κ. Γιώργος Κυπραίος και Στέλιος Κιουρτζής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί