Υπεγράφη η σύμβαση για την ανακαίνιση των αποδυτηρίων του κολυμβητηρίου στο Λίντο

Την προγραμματική σύμβαση για την «ανακαίνιση των αποδυτηρίων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου-Κολυμβητήριο Λίντο» με προϋπολογισμό 500.000 χιλ. ευρώ συνυπέγραψαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΑΚΗ) Λευτέρης Ζερβός. Στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια παρόντες ήταν επίσης: ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος διοικητικής οργάνωσης και προγραμματικών συνεργασιών φορέων Ζαχαρίας Δοξαστάκης,  η Αντιπρόεδρος του ΕΑΚΗ Εύα Σημαιάκη, η π. Πρόεδρος του ΕΑΚΗ Μαρία Καλουδιώτη, ο αν. Πρόεδρος του ΕΑΚΗ Νίκος Νταμπακάκης, η προϊσταμένη Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης Καίτη Ιερωνυμάκη και το στέλεχος της υπηρεσίας Μαρία Παπαναστασίου. 

Η μελέτη συντάχθηκε από το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Κρήτης, και τα αποδυτήρια του κτιρίου εξυπηρετούν πάνω από 1.300 αθλούμενους αθλητικούς συλλόγους, σώματα ασφαλείας, ΑΜΕΑ, σχολεία κλπ., ενώ εκεί διεξάγονται και οι περισσότεροι αγώνες Κρήτης και Νήσων. Στο συγκεκριμένο κτήριο δεν υπάρχει σήμερα υποδομή που να εξυπηρετεί άτομα (ΑΜΕΑ) δηλαδή λουτρά και αποδυτήρια. Με την υλοποίηση του έργου θα βελτιωθούν οι υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών, οι εγκαταστάσεις των αποδυτηρίων που σήμερα παρουσιάζουν προβλήματα λόγω παλαιότητας. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι στο Ηράκλειο απαιτείται η κατασκευή ενός κλειστού κολυμβητηρίου ενώ πρέπει να ολοκληρωθεί το κολυμβητήριο στο Ακρωτήριο Χανίων. 

«Χρειάζεται η συνεργασία όλων μας, πρέπει να βοηθήσει το αρμόδιο Υπουργείο, ο συντοπίτης μας Υφυπουργός κ. Αυγενάκης. Εμείς από την πλευρά μας, οι εμπλεκόμενοι Δήμοι, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε όλοι για να έχουμε το θετικό αποτέλεσμα. Αθλούνται χιλιάδες παιδιά και πρέπει να βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση υλοποίησης των απαιτούμενων έργων με την σύμπραξη και της Πολιτείας». 

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε δημόσια για την υλοποίηση του έργου και την π. Πρόεδρο του ΕΑΚΗ Μαρία Καλουδιώτη.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΑΚΗ Λευτέρης Ζερβός, ανέφερε: «Είναι μία πάρα πολύ σημαντική μέρα για το εθνικό αθλητικό κέντρο Ηρακλείου.  Ήταν μία προσπάθεια που είχε ξεκινήσει μήνες πριν με πρωτοβουλία των γονέων, θεωρούμε ότι θα έχουμε τη στήριξη και της Περιφέρειας καθώς και της κεντρικής διοίκησης του Κράτους προκειμένου να κάνουμε έργα σημαντικά για το εθνικό αθλητικό κέντρο και το χρειάζονται οι γονείς, οι αθλητές, οι δημότες». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί