Με 158 «ναι» ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2020

Με 158 ψήφους υπέρ και 139 κατά κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, ο κρατικός προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2020- “Προϋπολογισμό ταξικής μονομέρειας, νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας και πολιτικής απάτης” χαρακτήρισε τον προυπολογισμό ο Αλ. Τσίπρας.

Με 158 ψήφους υπέρ και 139 κατά κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, ο κρατικός προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2020.

“Προϋπολογισμό ταξικής μονομέρειας, νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας και πολιτικής απάτης” χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2020 , ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Βουλή (διαβάστε αναλυτικά). 

Ο προϋπολογισμός, είπε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για την μεσαία τάξη και για τους μισθωτούς. «Ξέρω ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ωφεληθεί από τις πολιτικές μας στο βαθμό που θα περίμεναν» είπε και δεσμεύθηκε ότι «το 2020 ξεκινά, επιτέλους, η μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης. Στο ίδιο διάστημα ακολουθεί και η δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% σε συνδυασμό όμως, με τις νέες αντικειμενικές αξίες». «Μεσαία τάξη είναι αυτοί που ντύνονται απλά και ξέρουν να φορούν γραβάτα εκεί που πρέπει, είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ τους πρόσβαλε τα 4 χρόνια», κάνοντας ένα… ενδυματολογικό σχόλιο που δεν χρήζει σοβαρού σχολιασμού.

Το στίγμα του σαφώς μεροληπτικού και αντικοινωνικού προϋπολογισμού δίνει μέσω social media o ΣΥΡΙΖΑ:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί