Προσπαθούν να συνδέσουν τον Παπαγγελόπουλο με το Noor 1!

«Σκευωρία» και στο Noor1 «βλέπει» το ΚΙΝΑΛ

Τυχόν αθέμιτες παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου και για το σκάνδαλο του Noor 1 θα διερευνήσει η Προανακριτική Επιτροπή μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ και «πέρασε» με τις ψήφους ΝΔ και Ελληνικής Λύσης.

Άνευ προηγουμένου είναι οι πρακτικές που ακολουθούνται στην Προανακριτική Επιτροπή κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης. 

Το αίτημα

Μετά από αίτημα που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ επικαλούμενο στοιχεία κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου τα οποία έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει για το Νοοr 1 η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να συσχετιστεί η υπόθεση του ναρκόπλοιου με την έρευνα που διεξάγει η Προανακριτική Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, ΝΔ και Ελληνική Λύση τάχθηκαν υπέρ του αιτήματος του ΚΙΝΑΛ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίζει και το ΚΚΕ να επιφυλάσσεται ζητώντας το αίτημα να γίνει πιο συγκεκριμένο.

«Ζητάμε, συνεπώς, να κατατεθούν στην Επιτροπή όσα έγγραφα εμπεριέχουν καταθέσεις που αφορούν στον ανωτέρω υπουργό» σημειώνεται στο αίτημα του ΚΙΝΑΛ, προκαλώντας την απορία πώς και από πού οι εκπρόσωποι του συγκεκριμένου κόμματος έλαβαν γνώση όχι γενικά και αόριστα για στοιχεία και έγγραφα που κατατέθηκαν στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου για το Noor1 και αφορούν τον Δ. Παπαγγελόπουλο, αλλά συγκεκριμένα για καταθέσεις που εμπλέκουν τον πρώην αν. υπουργό Δικαιοσύνης.

Το ΚΙΝΑΛ υποδύεται για άλλη μια φορά το ρόλο του πολιτικού «λαγού». Μετά τη δρομολόγηση της εξαίρεσης Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη από την Προανακριτική, με δικό του αίτημα συσχετίζονται τα σκάνδαλα Novartis και Noor1 στην προσπάθεια – όπως σημειώνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης – αφενός να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και αφετέρου να δημιουργηθούν οι ανάλογες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη.

Να ληφθεί υπόψιν ότι ο δήμαρχος Πειραιά και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γ. Μώραλης, έτυχε της ανοιχτής στήριξης στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές της Χαριλάου Τρικούπη.

Εν προκειμένω, όμως, γεννάται και το ερώτημα μήπως εξάντλησε τη δυναμική του το αφήγημα της «σκευωρίας Novartis», με την άτυπη συμμαχία ΝΔ – ΚΙΝΑΛ να το αξιολογεί ως «καμμένο χαρτί», αποφασίζοντας να στρέψει αλλού την προσοχή τόσο της έρευνας όσο και της κοινωνίας. 

Βουλκίδης και Ράικου οι επόμενοι μάρτυρες

Πέραν της συσχέτισης των σκανδάλων Noor και Novartis, στην Προανακριτική αποφασίστηκε να κληθούν από το νέο έτος ο διαφημιστής, Μ. Βουλκίδης, εταιρίες του οποίου κατά τις καταθέσεις εμπλέκονται στη διαδικασία του ξεπλύματος χρήματος, και η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελ. Ράικου.

Documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί