Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Δεν αποκλείω θερμό επεισόδιο με Τουρκία (Βίντεο)

«Άδικη» χαρακτήρισε τη στάση του ΝΑΤΟ απέναντι στην Ελλάδα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων δεν απέκλεισε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στον Ant1, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το ΝΑΤΟ ως Οργανισμός επιμένει να κρατά αυτή την πολιτική των ίσως αποστάσεων που φαίνεται και είναι τελικά άδικη απέναντι μας, απέναντι στην Ελλάδα».

Την ίδια ώρα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός «θερμού» επεισοδίου με την Τουρκία για τη συμφωνία με την Ελλάδα, όσο και τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Άγκυρας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Όσον αφορά την αύξηση της στρατιωτικής θητείας ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Περιμένουμε τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και αποφασίζουμε» εξήγησε.

Παράλληλα, εξήρε τη στάση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, ο οποίος στηλίτευσε την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, και εκτίμησε ότι οι ενέργειες της Άγκυρας υπονομεύουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ αλλά και απομονώνουν τον Ερντογάν.

Αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα είπε: «Επειδή μετά από δέκα χρόνια μεγάλης οικονομικής δυσκολίας, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και να κάνουμε κινήσεις, εντατικοποιούμε αυτή τη δουλειά. Την περασμένη Παρασκευή περάσαμε από τη Βουλή την αναβάθμιση των αεροπλάνων F-16, αλλά και μια συμφωνία – πλαίσιο με γαλλικές εταιρείες, για να ξεκινήσει η στήριξη των Mirage».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί