Συνάντηση στον Άγιο Νικόλαο για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα της Περιφέρειας Κρήτης

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου για τα Ευρωπαϊκά Ανταγωνιστικά Προγράμματα που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γ. Αλεξάκη, με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Ι. Γουλιδάκη,  του Δημάρχου Αγ Νικολάου Α. Ζερβού, των Περιφερειακών Συμβούλων Λασιθίου Γ. Ανδρουλάκη, Μ. Χανιωτάκη-Μυλωνάκη, Γ. Τσιφετάκη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Αλεξάκης, παρουσίασε την πορεία της Περιφέρειας Κρήτης την τελευταία δεκαετία σε ό,τι αφορά: τις διαπεριφερειακές της συνεργασίες, για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών στρατηγικών, δια δεκάδων Ευρωπαϊκών Ανταγωνιστικών Έργων που υλοποιεί σε σημαντικούς τομείς όπως το περιβάλλον, ο τουρισμός, η κλιματική αλλαγή, η ενέργεια, η διατροφή και τα τοπικά προϊόντα, κοινωνικά θέματα, ζητήματα παράκτιας ζώνης, κυκλική οικονομία κ.α. Αναφέρθηκε επίσης: στη σημασία της αξιοποίησης των αποτελεσμάτων των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για την κάλυψη των τοπικών αναγκών, στη συνεργασία μεταξύ των τοπικών φορέων (Δήμων, Ερευνητικών-Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, Παραγωγικών Φορέων, Συλλόγων, Επιμελητηρίων κτλ) αλλά και στην ανάδειξη των καλών πρακτικών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κρήτης στο εξωτερικό, μέσω των δεκάδων συνεργασιών της ανά την Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως.

Κατά την ενημερωτική συνάντηση στον Αγ Νικόλαο παρουσιάστηκε επίσης το Ευρωπαϊκό Έργο MD.NET για την διατροφή στη Μεσόγειο του πλαισίου Interreg MED, από την Ρ Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Εμπορίου της Δνσης Ανάπτυξης ΠΕΛ, και αρμόδια υλοποίησης του έργου στην Κρήτη. 

Εξάλλου ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Ι. Γουλιδάκης ενημέρωσε τον Γ. Αλεξάκη για τα τρέχοντα έργα και τις πρωτοβουλίες του στο Λασίθι.

Στην ενημερωτική συνάντηση συμμετείχαν ακόμα: Η Ε Χατζηγιάννη, Διευθύντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού και Συντονίστρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας, ο Μ Φαρσάρης Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΝ, η Χρ Περράκη Αντιπρόεδρος ΔΟΚΑΣ Σητείας, στελέχη υπηρεσιών της Περιφέρειας και των Δήμων, της Αναπτυξιακής Λασιθίου, της ΑΣΤΕ Κρήτης κ.α.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί