Στη Φρανκφούρτη ο Κ. Μητσοτάκης – Συνάντηση με Λαγκάρντ

Στη Φρανκφούρτη μεταβαίνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα έχει την πρώτη του συνάντηση ως πρωθυπουργός με τη νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Το τετ α τετ είναι προγραμματισμένο στις 18.15 (ώρα Ελλάδας), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, πρόκειται για συνάντηση γνωριμίας, στην ατζέντα της οποίας βρίσκονται όλα τα θέματα της οικονομίας, από τον προϋπολογισμό μέχρι το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση στην οποία θα συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός. Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στο δείπνο που παραθέτει η Κ. Λαγκάρντ για την αποχώρηση του Μπενουά Κερέ, μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ.

Την ίδια ώρα χθες το μέγαρο Μαξίμου άφηνε να διαρρεύσει το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει αύριο Τετάρτη κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή κάποιο μέτρο ελάφρυνσης. Πηγές του μεγάρου Μαξίμου έλεγαν στην «Εφ.Συν.» ότι υπάρχουν τέτοιες σκέψεις, οι οποίες αφορούν τη μεσαία τάξη, ενώ η σχετική απόφαση θα ληφθεί σήμερα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί