Προειδοποίηση Τσαβούσογλου: «Όποιες κι αν είναι συνέπειες δεν υπαναχωρούμε από την αγορά των S-400» (Βίντεο)

«Η Άγκυρα δεν θα υπάρχει περίπτωση να υπαναχωρήσει όσον αφορά στην αγορά των S-400 από τη Ρωσία, καθώς αυτά τα συστήματα αεράμυνας είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του τουρκικού εναέριου χώρου», επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας χθες σε διάσκεψη στην Ντόχα του Κατάρ.

«Όποιες και αν είναι οι συνέπειες, η Τουρκία δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων που υπέγραψε με τη Ρωσία για τα αντιπυραυλικά συστήματα S-400», δήλωσε ο Τσαβούσογλου για να προσθέσει ότι «η Τουρκία έχει μεγάλη ανάγκη να προστατεύσει την επικράτειά της από τις εισερχόμενες απειλές».

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, επανέλαβε το σκεπτικό πίσω από την αγορά του συγκεκριμένου όπλου από τη Μόσχα. Η Τουρκία προσπάθησε να αποκτήσει ανάλογα, με τους S-400, όπλα από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η Ρωσία, από την άλλη πλευρά, ανταποκρινόταν περισσότερο στις απαιτήσεις της Τουρκίας.

Οι δύο κορυφαίοι Τούρκοι υπουργοί μίλησαν μόλις δύο ημέρες αφότου οι γερουσιαστές των ΗΠΑ υποστήριξαν ένα νομοσχέδιο που θα επέτρεπε την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, πως παρά το ότι είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ αγόρασε ρωσικούς πυραύλους S-400.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί