Σε αμερικάνικο όμιλο πωλήθηκαν τα ξενοδοχεία της οικογένειας Κεφαλογιάννη σε Ηράκλειο και Σητεία

Στον αμερικάνικο όμιλο Hines πουλήθηκε η εταιρεία Cyan, της οικογένειας Κεφαλογιάννη, ιδιοκτήτρια των ξενοδοχείων Apollonia, Santa Marina και Sitia Beach. Το deal ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και για την πώληση ήδη ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι του ομίλου, που είναι σε αναμονή για το εργασιακό τους μέλλον.

To Apollonia

Το τίμημα της πώλησης είναι πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι νέοι ιδιοκτήτες αναμένεται να εγκατασταθούν από τον Φεβρουάριο του 2020.

To Santa Marina

Η πώληση, επισήμως, σχετίζεται με το γεγονός ότι οι μέτοχοι ξεπερνούν τους 30 και, καθώς στην ουσία είναι μέλη της ίδιας οικογένειας, τα μερίδια της συμμετοχής μικραίνουν με τα χρόνια και οι μέτοχοι πολλαπλασιάζονται.

Το Sitia Beach

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το money-tourism.gr, η αμερικανική εταιρεία είναι κοντά στο να ολοκληρώσει το deal με την εταιρεία Μαμιδάκη για την αγορά των ξενοδοχείων

HERMES και CORAL στον Άγιο Νικόλαο καθώς και στην απόκτηση ενός ακόμη γνωστού ξενοδοχείου στον Πλατανιά Χανίων.

Σημειώνεται ότι η HINES έγινε γνωστή στην Ελλάδα με την εξαγορά του ακινήτου του πρώην Athens Ledra Marriott και νυν Grand Hyatt, που διαχειρίζεται ο όμιλος Γιάννη Δασκαλαντωνάκη.

Η Hines

O μεγάλος αμερικανικός οίκος HINES, δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate και τα τελευταία χρόνια «βολιδοσκοπεί» την ελληνική αγορά. Μάλιστα φήμες τον έφεραν και ως υποψήφιο για την  πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης, στον οποίο αν και τα στελέχη του πραγματοποίησαν πολλές επαφές, στον διαγωνισμό τελικά δεν συμμετείχε. Διευθύνων σύμβουλος της Hines Greece είναι ο κ. Γομόπουλος, ενώ εργάζεται και για τα Hines European Development Fund I and II, που έχουν επενδύσει μεταξύ άλλων και σε ξενοδοχεία στην Ισπανία.

hines

Ο κ. Γομόπουλος έχει BS in Economics από το University of Chicago, και έχει λάβει MBA από το Harvard Business School

. O κολοσσιαίος αμερικανικός όμιλος Hines έχει επενδύσει ενεργά, αναπτύσσει και αποκτά ακίνητα στην Ευρώπη για περισσότερα από 20 χρόνια. Με έδρα το Λονδίνο, η Hines Europe έχει παρουσία σε 42 πόλεις της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Νορβηγίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ευρωπαϊκή πλατφόρμα της εταιρίας περιλαμβάνει χαρτοφυλάκια προνομιούχων γραφείων, λιανικών, βιομηχανικών και οικιστικών ακινήτων. Στο χαρτοφυλάκιό της διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία υψηλότερα των 13,2 δισ. δολαρίων, μεταξύ των οποίων εμβληματικά ακίνητα, όπως το Sony Center στο Βερολίνο, το Tour Carpe Diem στο Παρίσι, κ.λπ.. παγκοσμίως.

Η Hines είναι μια ιδιωτική παγκόσμια εταιρεία επενδύσεων, ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων, η οποία ιδρύθηκε το 1957, με παρουσία σε 189 πόλεις σε 20 χώρες και 96,5 δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία – συμπεριλαμβανομένων των 48,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα οποία η Hines παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης καταπιστευματικών επενδύσεων και 48 δισεκατομμύρια δολάρια για τα οποία η Hines παρέχει υπηρεσίες τρίτων σε ακίνητα.

hines

H εταιρία ιδρύθηκε από τον Gerald Hines, στο Houston και αυτή τη στιγμή, έχει σε εξέλιξη 114 επενδυτικά projects, σε όλο τον κόσμο. Ιστορικά έχει αναπτύξει, αναδιαμορφώσει ή αποκτήσει 1.205 ακίνητα, συνολικής έκτασης άνω των 390 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδών. Το τρέχον χαρτοφυλάκιο διαχείρισης ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας περιλαμβάνει 533 ακίνητα, τα οποία αντιπροσωπεύουν πάνω από 213 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί