Με εκπροσώπους των εργαζομένων και επιστημονικούς φορείς της υγείας του νομού Χανίων ο Δ. Κουτσούμπας

Ο ΓΓ της ΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Κρήτη, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους των εργαζομένων και επιστημονικούς φορείς της υγείας του νομού Χανίων. Στη συνάντηση πήραν μέρος εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, των γιατρών του νοσοκομείου, του σωματείου εργαζομένων στο ψυχιατρείο, η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Χανίων, εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ, προϊστάμενοι τμημάτων του νοσοκομείου, εργαζόμενοι στα κέντρα υγείας του νομού. 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας πραγματοποίησε την εισηγητική ομιλία στη συνάντηση, ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους και όλες τονίζοντας τη σπουδαιότητα του κρίσιμου τομέα της Υγείας για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες.

Εξήρε την προσφορά τους, που από λειτούργημα, δυστυχώς με την πολιτική των κυβερνήσεων, όλου αυτού του συστήματος, έχει γίνει μαρτύριο και για τους ίδιους αλλά και για τους ασθενείς λόγω των τεράστιων ελλείψεων που υπάρχουν. 

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ έχει αναδείξει και στη Βουλή και παντού, την τιτάνια προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι. Επεσήμανε ότι χωρίς αυτούς, δεν θα μπορούσε να κρατηθεί η Υγεία του λαού μας. Δεν θα μπορούσαν να κρατηθούν τα νοσοκομεία. Και από αυτή τη σκοπιά, τόνισε την ανάγκη της κοινής πάλης και πως το ΚΚΕ από τη δική του πλευρά θα διεκδικήσει, θα προβάλει, θα πιέσει την κεντρική εξουσία, την κυβέρνηση, το Υπουργείο, το Κοινοβούλιο, όλους τους φορείς, την Περιφέρεια, τους δήμους έτσι ώστε να επιλυθούν όσο δυνατόν πιο γρήγορα προβλήματα χρονίζοντα στα οποία αναφέρθηκε συγκεκριμένα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ γνωρίζει τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων αναφέροντας ειδικότερα ότι σε ένα νομό με πάνω από 170.000 κατοίκους, που έχουν ανάγκη περίθαλψης και την ανάγκη της ιατρικής φροντίδας από το νοσοκομείο 365 μέρες του χρόνου, η κατάσταση επιδεινώνεται από την έλευση πολλών τουριστών, γιατί είναι τόπος προορισμού πάρα πολλών ανθρώπων από όλο τον κόσμο. Από αυτή τη σκοπιά όσο κι αν προσπαθήσουν οι εργαζόμενοι, δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα στην αναμέτρηση με τέτοιες ελλείψει που υπάρχουν σε υποδομές, μηχανήματα, σε κλινικές αλλά κυρίως σε έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού Σε όλα αυτά προστίθενται  στα υπόλοιπα ζητήματα των εργασιακών δικαιωμάτων, των εργασιακών σχέσεων.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επεσήμανε ότι όλα αυτά που έχουν επιφέρει οι αντιλαϊκές πολιτικές, που δεν τις επέβαλλαν μόνο τα μνημόνια, αλλά εφαρμόζονται μέσα σε μια πορεία χρόνων και συνεχίζονται,  παρ’ ότι όλοι μιλάνε για την έξοδο από την κρίση και την καπιταλιστική ανάπτυξη, αφού αυτή αφορά κάποιους ομίλους, τους επιχειρηματικούς ομίλους και δεν αφορά τον γιατρό, τον νοσηλευτή αλλά και τον μισθωτό, τον εργαζόμενο, τον αγρότη που έρχεται να γιατροπορευτεί.

Καταλήγοντας ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε πως χωρίς αγώνα δεν γίνεται τίποτα, πως όλα αυτά δεν λύνονται με κάποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ή μόνο με μία πίεση στις πόρτες των υπουργών ή μέσα στα έδρανα της Βουλής, κυρίως χρειάζεται αγώνας στο δρόμο χωρίς βέβαια κρατική καταστολή, χωρίς βία ενάντια στους αγωνιζόμενους γιατρούς, νοσηλευτές και τον υπόλοιπο λαό από την κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζει -όπως είπε- αυτή την απαράδεκτη, αυταρχική καταστολή ενάντια στο λαϊκό κίνημα και σε όποιον σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται για τα δίκια του.     

Στη διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε με τους εργαζομένους, οι τελευταίοι με τις παρεμβάσεις τους επιβεβαίωσαν την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στον χώρο κάνοντας λόγο για μεγάλη έλλειψη προσωπικού, γιατρών και νοσηλευτών  έως και οδηγών στο ΕΚΑΒ, που οδηγεί σε εντατικοποίηση της δουλειάς εξαιτίας της οποίας αντιμετωπίζουν ήδη επιπτώσεις στην υγεία τους. Μίλησαν για την απουσία πρωτοβάθμιας φροντίδας και δομών πρόνοιας που επιτείνει τα προβλήματα. Ανέδειξαν ακόμη κτιριακά προβλήματα και άλλα που οφείλονται στην ελλειπή συντήρηση των υποδομών, του εξοπλισμού κλπ. 

Οι εργαζόμενοι υπερασπίστηκαν το αυτονόητο αίτημα της πρόσληψης προσωπικού, της ενίσχυσης της υγείας απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό, της ανάπτυξης πρωτοβάθμιας φροντίδας και δομών πρόνοιας κ.α. Έθεσαν επιπρόσθετα και τα μισθολογικά τους αιτήματα με κυρίαρχο ίσως την ένταξη τους στα βαριά και ανθυγιεινά. 

Τη συζήτηση έκλεισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναπτύσσοντας διεξοδικά τις θέσεις του Κόμματος στον τομέα της Υγείας και εκφράζοντας την πάγια στήριξη του Κόμματος στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, και στο χώρο της Υγείας, αλλά και την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει την Υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα, να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία που θα καλύπτονται ολόπλευρα οι ανάγκες των εργαζομένων. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί