Σ. Βαρδάκης στο συνέδριο της ΟΣΜΕ: «Με ενότητα και αγώνα, διασφαλίζονται τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας- Ο ΣΥΡΙΖΑ αρωγός των εργαζομένων»

Στο 30ο Πανελλαδικό Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος παρευρέθηκε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εργαζόμενους και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας. 

Ο κ. Βαρδάκης με αφορμή την παρουσία του στο  Συνέδριο δήλωσε: 

«Το μοντέλο ανάπτυξης της ΝΔ  θέλει τους εργαζόμενους στο περιθώριο, για αυτό και υιοθετεί πολιτικές, που δημιουργούν μείωση στους μισθούς και έλλειψη εργασιακής ασφάλειας, ακυρώνοντας στην πράξη κάθε μέσο προστασίας του κόσμου της εργασίας. Είναι ακριβώς αυτή η νεοφιλελεύθερη πολιτική της, η πολιτική της δήθεν ανάπτυξης της οικονομίας και ανταγωνιστικότητας σε βάρος πάντα των κοινωνικών δικαιωμάτων. 

Η σημερινή Κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και εχθρική για τον κόσμο της εργασίας και αυτό φάνηκε από τον πρώτο κιόλας μήνα διακυβέρνησης της χώρας, όταν κατήργησε εργατικά δικαιώματα και μέτρα προστασίας των εργαζομένων, τα οποία είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με  σκοπό την ισχυροποίηση της θέσης των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.  

Η κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης, η συνευθύνη εργολάβου-υπεργολάβου, η κατάργηση των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η απαξίωση του ΣΕΠΕ η αποδυνάμωση του Ο.Μ.Ε.Δ.  με την κατάργηση ουσιαστικά της Διαιτησίας και διαμεσολάβησης είναι τιμωρητικές παρεμβάσεις της σημερινής Κυβέρνησης απέναντι στον εργαζόμενο και καταργούν κάθε έννοια Δικαίου.

Η ΝΔ όμως πρέπει να βάλει καλά στο μυαλό της ότι η προσπάθεια εξαθλίωσης των εργαζομένων και αποδυνάμωσης των συνδικάτων δεν θα περάσει. Οι εργαζόμενοι θα βάζουν φρένο σε σχέδια και βλέψεις των εκάστοτε κυβερνήσεων που επιδιώκουν την διάλυση εργασιακών δικαιωμάτων και ταυτόχρονα με ενότητα και αγώνα θα προασπίζουν και θα διασφαλίζουν  τα συμφέροντα τους. Προς αυτή την κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι αρωγός του κόσμου της εργασίας και ο πολιτικός φορέας που θα συνεχίσει τους αγώνες για την ισχυροποίηση των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί