Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά με Γ. Ραγκούση, Π. Πολάκη και Γ. Σταθάκη (βίντεο & φωτο)

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η συνεστίαση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στην αίθουσα εκδηλώσεων «Κανάρια» με επίσημο προσκεκλημένο τον βουλευτή Β΄Πειραιώς Γιάννη Ραγκούση.

Στη συνεστίαση παρευρέθηκαν, ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης και ο πρόεδρος επιτροπής προγράμματος Γιώργος Σταθάκης.

Σε δήλωση του ο βουλευτής Β΄Πειραιώς Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Γινόμαστε ο πόλος συσπείρωσης όλων των προοδευτικών πολιτών. Αυτών που θέλουν πραγματικά μια προοδευτική διακυβέρνηση. Είναι πολύ σημαντικό το ότι βρισκόμαστε σε μια φάση εγγραφής νέων μελών. Η νέα γενιά έχει δείξει την προτίμηση της σε εμάς και το έδειξε στα ψηφοδέλτια, και όσο πάει ο καιρός αυτό το ρεύμα δυναμώνει.

Είναι αρκετά πιθανό οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι τόσο απερίσκεπτος στον εαυτό του και προς τον λαό ώστε να αποκλείσει ένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Εμείς όλα όσα κάνουμε είναι και προετοιμασία για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, που έγινε και νόμος εμείς αποδείξαμε, πως όταν ο κ. Μητσοτάκης στέκεται με υπευθυνότητα απέναντι στα θέματα εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και κανένα κόμπλεξ όπως είχε εκείνος. 

Εμείς έχουμε βασικό πολιτικό αντίπαλο την ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη. Οι εκλογές της Ευρώπης έκριναν οριστικά οτι ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είναι ο βασικός εκφραστής των προοδευτικών πολιτών στην χώρα. Το 32% τα λέει όλα.

Έχουμε βάλει στόχο να επικρατήσουμε έναντι του βασικού μας πολιτικού αντιπάλου του κ. Μητσοτάκη, και είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα πετύχουμε αυτόν μας τον στόχο. 

Δεν πρέπει να προσπεράσουμε τις εξελίξεις που συμβαίνουν. Ο στόχος της Τουρκίας είναι να εκμεταλλευτεί παρά τα όσα ορίζει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας τα τεράστιας οικονομικής αξίας ενεργειακά κοιτάσματα που υπάρχουν είτε στην Ανατολική Μεσόγειο, είτε στα νερά του Αιγαίου. Εμείς πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της πατρίδας μας και πρέπει να κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου κάθε φορά που διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί στο έπακρον τις ελληνικές δυνατότητες ή κάνει λάθη.

Με αυτή τη ματιά της υπευθυνότητας εμείς θα προσεγγίζουμε αυτό το μείζον θέμα.Αυτό δήλωσε προχθές στη Βουλή ο κ. Τσίπρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εκείνος δεν θα γίνει Μητσοτάκης, δεν θα ασκήσει δηλαδή μια ευτελή δημαγωγική  πολιτική όσον αφορά τη χώρα, όπως δυστυχώς έκανε ο κ.Μητσοτάκης όταν επιλήφθηκε το Μακεδονικό με την συμφωνία των Πρεσπών».

Ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης από την πλευρά του τόνισε:

«Από τα μηνύματα που έρχονται από όλη την Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είναι μια παράταξη εγγύηση. Μια κίνηση που αλλάζει, ανασυγκροτείται, επαναδιατυπώνει ένα πρόγραμμα σε μια νέα εποχή προκειμένου να ανταποκριθεί υπέρ των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων που πρέπει να περιγράψει και να το κάνει πράξη ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη φορά που θα γίνει κυβέρνηση. 

Πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα μεγάλο δημοκρατικό προσκλητήριο σε όλες τις δυνάμεις της κοινωνικής αλλαγής, της δημοκρατίας που υπάρχουν στην πατρίδα μας και δεν τους πείσαμε τον Ιούλη να συμμετέχουν ενεργά και να φτιάξουμε μαζί τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει ανάγκη ο τόπος και η νεολαία μας». 

Τέλος, σε δήλωση του ο πρόεδρος της επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Σταθάκης τόνισε:  

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό κόμμα που εκ των πραγμάτων έτσι όπως εξελίσσεται η πολιτική του τόπου καλείται να καλύψει και το χώρου του μεγάλου κέντρου και της δημοκρατικής παράταξης. Δεν χρειάζεται όμως με αυτό να αλλοιώνει την φυσιογνωμία του, αλλά ούτε φυσικά να μείνει αμετακίνητο και να μην προσαρμόσει τις θέσεις του και την οργάνωση του για να καλύψει το χώρο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και αυτό κάνει νομίζω». 

kriti24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί