Χριστουγεννιάτικο Χωριό στα Πεζά

Με το σύνθημα «Δίδομε χώρο για παιγνίδι και αναψυχή, δίδομε την αγάπη μας στα παιδιά και μιαν ευκαιρία στους μεγάλους για προβολή τοπικών προϊόντων κι ανταλλαγή ευχών», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πεζών συνδιοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης-Π.Ε. Ηρακλείου, του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και ειδικά της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, στην πλατεία των Πεζών, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. 

Όπως αναφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πεζών, «σκοπός των χριστουγεννιάτικων δράσεων είναι η δημιουργική ψυχαγωγία των παιδιών και μαζί με τον απαραίτητο εορταστικό τόνο των εκδηλώσεων δεύτερος στόχος είναι η υποστήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας μέσω λειτουργίας περιπτέρων για έκθεση και προβολή τοπικών προϊόντων σε επίπεδο βιοτεχνιών, εμπορικών καταστημάτων και μικρών ιδιωτών παραγωγών. Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις και τα εκθετήρια είναι δωρεάν». 

Αναλυτικότερα, προγραμματίζονται οι εξής δίωρες ή τρίωρες εκδηλώσεις:

Κυριακή 15 του Δεκέμβρη, ώρα 6 μ.μ.: Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Παρασκευή 20 και Παρασκευή 27, ώρα 5 μ.μ.: «Μαθαίνοντας την τέχνη του πηλού», με την Εύα Ζερβάκη. 

Σάββατο 21 και Σάββατο 28, ώρα 5 μ.μ.: «Εργαστήρι των Ξωτικών του Άγιου Βασίλη», με το ξωτικό «Μηλίτσα».

Κυριακή 22 Δεκέμβρη, ώρα 5 μ.μ.: Κουκλοθέατρο «Φρικαντέλα» του Ευγένιου Τριβιζά. Συντονίζει η «Μηλίτσα».

Δευτέρα 23 και Δευτέρα 30 Δεκέμβρη, ώρα 5 μ.μ.: Θεατρικό παιγνίδι και ζωγραφική προσώπου (παιδική ψυχαγωγική εκδήλωση με μουσικοκινητικά, ψυχοκινητικά και διαγνωστικά παιγνίδια). Τη δράση συντονίζει η ανιματέρ «Μηλίτσα».

Τρίτη 24, ώρα 5 μ.μ.: Στολίζομε το Δέντρο των Ευχών και γράφουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη με τον Μίκυ και τη Μίνυ. 

Παρασκευή 27, ώρα 7 μ.μ.: «Ο γάμος του Καραγκιόζη» με τον Ανδρέα Τυμπακιανάκη.

Κυριακή 29 Δεκέμβρη, ώρα 5 μ.μ.: «Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ», θεατρικό βασισμένο στο παραμύθι του Καρόλου Ντίκενς. Συντονίζει η «Μηλίτσα».  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί