Ρουσφετιών συνέχεια, με… αυστηρά «κουμπαρικά» κριτήρια: «Τακτοποίησαν» μέχρι και τον αδερφό του κουμπάρου του Μητσοτάκη!

Τελειωμό δεν έχουν οι διορισμοί συγγενικών προσώπων και ατόμων του πολύ στενού κύκλου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτή τη φορά, το… «βόλεμα» έγινε στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών όπου τοποθετήθηκαν, όπως φαίνεται, άτομα με… αυστηρά «κουμπαρικά» κριτήρια!

Για να γίνουμε συγκεκριμένοι. Αναφερόμαστε στον Αλέξανδρο Μπεκίρη και την Ερασμία Κάνιστρα. Ο πρώτος ανέλαβε χρέη νομικού συμβούλου στον ΟΛΠΑ ενώ η δεύτερη τοποθετήθηκε στη νευραλγική θέση της προέδρου.

Ο Αλέξανδρος Μπεκίρης δεν είναι φυσικά ένας τυχαίος δικηγόρος. Είναι ο αδερφός του Μιχάλη Μπεκίρη, κουμπάρου του Κυριάκου Μητσοτάκη και από τον Ιούλιο διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου. Είναι γνωστός στους «γαλάζιους» κύκλους στην Πάτρα και φαίνεται να συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις του κόμματος. Μην ξεχνάμε ότι είναι και ένα από τα παιδιά του Βασίλη Μπεκίρη, βουλευτή και υφυπουργού στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Με το που διορίστηκε λοιπόν η νέα διοίκηση στον ΟΛΠΑ, ο Αλέξανδρος Μπεκίρης ξεκίνησε να προσφέρει τις νομικές του υπηρεσίες. Αντικατέστησε πρόσωπο που εργαζόταν για δέκα σχεδόν χρόνια στον οργανισμό.

Ο Μιχάλης Μπεκίρης είναι εδώ και πολλά χρόνια ένας από τους πιο κοντινούς ανθρώπους του Μητσοτάκη. Από τους πατεράδες τους φαίνεται να κρατάει αυτή η φιλία. Μάλιστα, ο Μπεκίρης ήταν στον στενό πυρήνα των συνεργατών που βοήθησαν τον Μητσοτάκη να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ.

Διετέλεσε Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κουμπάρου του αλλά τον Απρίλιο του 2018 ανακοινώθηκε η απομάκρυνσή του η οποία προκάλεσε πάρα πολλά ερωτήματα στις… «γαλάζιες» τάξεις. Αν και οι κακές γλώσσες λένε η έντονη διαφωνία του σε πολλά θέματα με τη γραμμή που ακολουθούσε το κόμμα υπό την αρχηγία Μητσοτάκη ήταν αυτή που του έδειξε την έξοδο, η Νέα Δημοκρατία κράτησε χαμηλούς τόνους. Ισχυρίστηκε ότι ο Μπεκίρης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Εκτός από βουλευτής Αχαΐας με τη ΝΔ διετέλεσε και υφυπουργός μεταφορών στην κυβέρνηση Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr και η Ερασμία Κάνιστρα φέρεται να διατηρεί σχέση… «κουμπαριάς» με τον πρωθυπουργό. Άλλωστε αρκετά έχουν ακουστεί για το πόσο επιτυχημένη είναι τελικά η τοποθέτησή της στη θέση της προέδρου στον ΟΛΠΑ. Η Κάνιστρα είναι πρόεδρος σε επίσημη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Πάτρα.

Όμως και ο Διευθύνων Σύμβουλος στον ΟΛΠΑ επελέγη με ξεκάθαρα κομματικά κριτήρια. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Τσώνη. Γνωστός για το… «γαλάζιο» υπόβαθρό του. Άλλωστε εκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος με τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη τον οποίο επέλεξε προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Άραγε, πόσοι άλλοι πια θα χωρέσει αυτό το έρμο το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί