Χωρίς όριο ηλικίας το κοινωνικό μέρισμα στα άτομα με αναπηρία μετά την κατακραυγή

Μετά το σάλο και τις έντονες διαμαρτυρίες φορέων και ατόμων με αναπηρία καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ, το κοινωνικό μέρισμα σύμφωνα με το περιεχόμενο της ΚΥΑ που υπογράφηκε σήμερα, θα καταβληθεί χωρίς όριο ηλικίας στους ΑμεΑ.

Αρχικά ανακοινώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, στη Βουλή ότι σε ότι αφορά στους ΑΜΕΑ δικαίωμα στο κοινωνικό μέρισμα θα είχαν μόνο τα νοικοκυριά με προστατευόμενο μέλος ΑΜΕΑ μέχρι και 24 ετών χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, συνομιλώντας νωρίτερα με δημοσιογράφους, οι αρμόδιες υπηρεσίες προέβησαν σε διασταύρωση στοιχείων προκειμένου να μην υπάρξουν περιπτώσεις καταβολής διπλού μερίσματος σε δικαιούχους που μπορεί να εμπίπτουν σε παραπάνω από μια κατηγορία. Για παράδειγμα αν κάποιο άτομο με αναπηρία δικαιούται κοινωνικό μέρισμα και ως πολύτεκνος ή ως μακροχρόνια άνεργος.

Σκοπός της κυβέρνησης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, είναι το κοινωνικό μέρισμα να δοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Συνολικά οι δικαιούχοι είναι λίγο περισσότερα από 250.000 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος ΕΣΑμεΑ, Ιωάννης Βαρδακαστάνης, τόνισε την προηγούμενη εβδομάδα ότι το κοινωνικό μέρισμα «σωστά αφορά τα άτομα με αναπηρία μεγαλύτερη του 67% αλλά το ηλικιακό όριο για άτομα μέχρι 24 ετών, περιορίζει πολύ».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί