Άγρια κόντρα με αφορμή το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» της Ν. Κασιμάτη

Μεγάλες αντιδράσεις από την κυβέρνηση και τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσε ανάρτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook, Νίνα Κασιμάτη, όπου αναπαρήγαγε το γνωστό σύνθημα κατά της αστυνομίας.

Η Νέα Δημοκρατία σε σημερινή της ανακοίνωση ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να διώξει τη Ν. Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έγραψε το σύνθημα “μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι”. Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσβολή όχι μόνο για την Αστυνομία αλλά και για την Δημοκρατία. Περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τη δημοκρατική ευαισθησία και να την αποδοκιμάσει. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να αποπέμψει την κυρία Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε χαρακτηριστικά το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Αντιδράσεις σημειώθηκαν, χθες, και από του συνδικαλιστές της ΠΟΑΣΥ οι οποίοι καταδίκασαν την ανάρτηση της βουλευτή του Β’ Πειραιά και απειλούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Η ΠΟΑΣΥ καλεί «τους αρμόδιους Θεσμούς να εξασφαλίζουν και θωρακίσουν την αστυνομία και τους αστυνομικούς, ώστε να ασκούν τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους», αλλα και την κ. Κασιμάτη «να αντιληφθεί το ολίσθημά της και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την αχαρακτήριστη αυτή ενέργειά της. Εάν δεν το πράξει, χωρίς περιστροφές και μισόλογα, ανταποκρινόμενη στο θεσμικό της ρόλο, ως εκπρόσωπος κόμματος εξουσίας, σημαίνει ότι εννοεί την κάθε συκοφαντική της λέξη, οπότε θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, για να προστατεύσουμε την πληγωμένη τιμή και υπόληψη της Ελληνικής Αστυνομίας και του προσωπικού της που εκπροσωπούμε»

Το χρονικό και η τοποθέτηση της Νίνας Κασιμάτη

Σημειώνεται ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ανάρτηση διαδικτυακού της φίλου για το λάθος της ΕΡΤ, η οποία είχε γράψει την Ντόρα Μπακογιάννη «βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ».

«Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι, γουρούνια δολοφόνοι» σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Κασιμάτη για να τονίσει στη συνέχεια ότι αστειεύεται, γράφοντας «προφανώς αστειευόμουν κάνοντας μια επίκαιρη ρίμα αλλά η Ομάδα Αλήθειας καραδοκεί και σε διαλόγους μεταξύ φίλων ως ρουφιάνοι που είναι».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε, μέσω επιστολής, και στην ΠΟΑΣΥ εκφράζοντας την έκπληξη και τη λύπη της για την επιθετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί