Στο πλευρό των εργαζομένων στην Ανακύκλωση η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, μέσω της οποίας εκφράζει την συμπαράστασή της στους εργαζόμενους στο Κέντρο Διαλογής Απορριμμάτων στο Ηράκλειο, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες και η σύμβαση της τωρινής εταιρίας λήγει 30/12/2019.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους στο Κέντρο Διαλογής Απορριμμάτων ( Εργοστάσιο Ανακύκλωσης), στο Ηράκλειο, καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες και η σύμβαση της τωρινής εταιρίας λήγει 30/12/2019. Αυτό έχει συνέπεια 50 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους πιθανά από αύριο να βρίσκονται στο δρόμο, ενώ έχει ήδη διακοπεί η διαδικασία της αποκομιδής και διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών στον 4ο μεγαλύτερο Δήμο της Ελλάδας και στο σύνολο των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου! Η κατάσταση που έχουν βρεθεί οι εργαζόμενοι είναι ασφυκτική, με τις υποχρεώσεις και έξοδα για βασικές ανάγκες μέρα με τη μέρα γίνονται και πιο πιεστικά.

Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται η σύμπλευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Εργολάβου και του Κρατικού μηχανισμού στη βάση των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών που χωρίς ντροπή  οδηγεί τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους σε πλήρη πτώχευση. Ειδικά οι ευθύνες του Δήμου Ηρακλείου απέναντι στους εργαζόμενους της Ανακύκλωσης είναι τεράστιες και σε όλο το φάσμα της συγκεκριμένης δραστηριότητας από την σύλληψή της μέχρι την υλοποίηση της.

Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους συνταξιούχου ενόψει και των γιορτινών ημέρων σε συγκέντρωση τροφίμων και χρημάτων για τις επείγουσες ανάγκες των εργαζομένων. Η συγκέντρωση των τροφίμων και χρημάτων στα γραφεία της Ένωσης σίγουρα δεν αποτελεί την λύση του προβλήματος. Είναι όμως δήγμα ταξικής αλληλεγγύης που κατά την όξυνση της ταξικής πάλης γίνεται όπλο εναντία στους σύγχρονους εκμεταλλευτές και διασώστες του καπιταλιστικού συστήματος. 

Η παράδοση των τροφίμων και χρημάτων στους εργαζόμενους της Ανακύκλωσης θα γίνει στις 20-12-2019 και μετά από συνεννόηση με τους εκπρόσωπους του Σωματείου τους. 

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί