Γεωργιάδης – Σταϊκούρας: Δυο ξένοι στην ίδια κυβέρνηση

Τα δυο κυβερνητικά στελέχη «όχι μόνο δεν μιλιούνται, αλλά έμπρακτα σαμποτάρουν ο ένας το έργο του άλλου»

Δυο ξένοι στην ίδια κυβέρνηση, χαρακτηρίζονται από πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά τα εσωτερικά της ΝΔ, οι δυο υπουργοί που έχουν αναλάβει τον επιτελικό τομέα της οικονομίας στην κυβέρνηση.

Ο λόγος για τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τις χειρότερες σχέσεις κάτι που δημιουργεί εντάσεις στο υπουργικό, στέλνει άλλα μηνύματα από αυτά που θα ήθελε η κυβέρνηση στην κοινή γνώμη, δημιουργώντας εικόνα βαβέλ εντός του κυβερνητικού σχήματος και δυσκολεύει επί του πρακτέου την κυβερνητική πολιτική στον πλέον κρίσιμο τομέα. Εξάλλου, πηγές από το εσωτερικό του κόμματος και πολύ κοντά στο κυβερνητικό επιτελείο λένε, στο reader.gr, ότι τα δυο κυβερνητικά στελέχη «όχι μόνο δεν μιλιούνται, αλλά έμπρακτα σαμποτάρουν ο ένας το έργο του άλλου».

Οι δυο υπουργοί σε ιδιωτικές συζητήσεις λοιδορούν ο ένας τον άλλο. Ο Χρήστος Σταϊκούρας φέρεται να χαρακτηρίζει τον Άδωνι Γεωργιάδη έναν χαμηλού επιπέδου λαϊκιστή, ο οποίος βάζει τα ίδια επικοινωνιακά οφέλη ψηλότερα από το υπουργικό έργο. Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του, έχει την γνώμη ότι ο Χρήστος Σταϊκούρας είναι ένας τυπολάτρης τεχνοκράτης που δεν ξέρει από πολιτική.

Στο πρακτικό επίπεδο που είναι και το σημαντικότερο, ο Χρήστος Σταϊκουρας φέρεται έξαλλος με τον Άδωνι Γεωργιάδη για δυο λόγους. Πρώτον, δίνει προθεσμίες για την παραγωγή έργου χωρίς να πέφτει μέσα σε καμία από αυτές, κάνοντας με τον τρόπο αυτό κακό στην εικόνα της κυβέρνησης και δεύτερον, δίνει υποσχέσεις, χωρίς πρότερη συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα να αναγκάζει τον υπουργό να τις αναιρεί με δικό του προσωπικό πολιτικό κόστος. Στην άλλη… όχθη, ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγορεί τον Χρήστο Σταϊκούρα ότι δεν διαθέτει πολιτικό κριτήριο με αποτέλεσμα να παίρνει αποφάσεις που κάνουν κακό στο επικοινωνιακό αφήγημα της κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί