Διορισμοί «ημετέρων»: Παραιτούνται πριν καν διοριστούν οι διοικητές νοσοκομείων

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σε… τραγωδία για την κυβέρνηση εξελίσσεται το ζήτημα με τους διορισμούς «ημετέρων» στις διοικήσεις των νοσοκομείων της χώρας. 

Ο Κώστας Πατέρας (νοσοκομείο Καρδίτσας) παραιτήθηκε μετά από το σάλο που ξέσπασε για τη «συναλλαγή» της θέσης απευθείας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ακολούθησε ο Τάσος Τσαχουργιανίδης από το νοσοκομείο της Κω. Σημειώνεται ότι οι παραιτήσεις αυτές ήρθαν πριν καν οι νέοι διοικητές διοριστούν επίσημα αφού το σχετικό ΦΕΚ δεν έχει εκδοθεί. 

Σε αυτές λοιπόν, προστίθεται και μια τρίτη. Αυτή τη φορά πρόκειται για τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Θήβας, Κωνσταντίνο Τυρηνόπουλο (Αναπληρωτής Διοικητής του ΓΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ – ΓΝ ΘΗΒΩΝ -ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ Ο.Μ. «ΘΗΒΑ»), ο οποίος έστειλε επιστολή παραίτησης στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ο Κωνσταντίνος Τυρηνόπουλος υπέβαλλε την παραίτησή του ενώ στην τοπική κοινωνία σημειώνονται σφοδρές αντιδράσεις καθώς εκτιμάται ότι δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα της προκήρυξης, ενώ και το επάγγελμά του – είναι αρχιτέκτονας – δεν έχει καμία σχέση με τον κλάδο της Υγείας. Στην επιστολή του προς τον κ. Κικίλια, προαναγγέλλει την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη για όσα έχουν ειπωθεί σε βάρος του.

Η ανακοίνωση της παραίτησης:

«Κατέθεσα την παραίτηση μου στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, από την θέση του Αναπληρωτή Διοικητή του ΓΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ -ΓΝ ΘΗΒΩΝ (ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ Ο.Μ. «ΘΗΒΑ». Είναι εξαιρετικά τιμητικό το γεγονός πως η κυβέρνηση και ο Υπουργός, μου εμπιστεύτηκαν την θέση του Αναπληρωτή διοικητή. Θα εξαντλούσα όλες μου τις δυνάμεις, για να δικαιώσω αυτή την απόφασή τους.

Μου προκάλεσε κατάπληξη και αγανάκτηση το θράσος και η αλαζονεία που επέδειξαν κάποιοι, οι οποίοι θέλησαν να ορίσουν και να εισάγουν νέους όρους και κρίσεις όσον αφορά τα κριτήρια που θα πρέπει να διαθέτει κάποιος/α για να ασχοληθεί με τα κοινά. Το ήθος μου και η υπερηφάνεια, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω υπό αυτές τις συνθήκες. Αυτό το γεγονός με οδήγησε σε αυτήν την απόφαση.

Δεν θα μπω σε αυτές τις μικροπρεπείς διαδικασίες, δεν είναι του χαρακτήρα μου. Κάποιοι με ανέντιμες μεθόδους ισχυρίζονται και διαδίδουν ψευδή και ανυπόστατα λόγια για εμένα, με σκοπό να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη μου, καθώς και την αμφισβήτηση της προσωπικής και επαγγελματικής μου πορείας. Από εδώ και στο εξής θα κινηθώ νομικά για να σταματήσει αυτή η ανήθικη συμπεριφορά προς το πρόσωπό μου. Για να προστατεύσω την προσωπικότητα μου, θα υποβάλω μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την άρση της προσβολής και τη μη επανάληψή της στο μέλλον, όπως και της ικανοποίησης της ηθικής βλάβης, δοθέντος ότι ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου, περιεχόμενο του οποίου αποτελεί και η προστασία της προσωπικότητάς του, προστατεύεται και από το ίδιο το Σύνταγμα».

Tvxs.gr

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί