Χ. Μαμουλάκης: «Η κυβέρνηση παρακάμπτει, για 4η φορά μέσα σε 5 μήνες διακυβέρνησης, τις διαδικασίες και τις προβλέψεις του ΑΣΕΠ»

Η τοποθέτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη στο ν/σ «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπ. Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις»

Στα άρθρα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών, στο σημαντικό ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, στις επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, καθώς και στις ρουσφετολογικές προσλήψεις στις οποίες ανοίγει το δρόμο το άρθρο 55 που αφορά τους διαγωνισμούς προσλήψεων στην Εθνική Αμυντική Βιομηχανία, αναφέρθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, στην σημερινή του Ομιλία στην Ολομέλεια στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου «Κατεπείγουσες  ρυθμίσεις  αρμοδιότητας  των  Υπουργείων  Υγείας,  Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις».

Όσον αφορά το τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, το λεγόμενο σχέδιο Ηρακλής», ο Χάρης Μαμουλάκης ανέφερε: «Από τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις, η εγγύηση του ελληνικού δημοσίου τίθεται εν ισχύ μόνο υπό την προϋπόθεση της πώλησης τμήματος του χαρτοφυλακίου των ελληνικών τραπεζών με χαμηλότερες εξασφαλίσεις στην αγορά. Μιλάτε διαρκώς για το πόσο θα διευκολυνθεί ο ιδιωτικός τομέας από το σχέδιό σας αλλά όλοι ξέρουμε ότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Αν προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του εν λόγω σχεδίου είναι η έκθεση όλης της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στις πιέσεις εταιριών διαχείρισης κόκκινων δανείων, χωρίς κανέναν κανόνα, τότε σίγουρα θα μας βρείτε απέναντι σας».

Και υπενθύμισε ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντοτε και η προστασία της πρώτης κατοικίας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που υπέστησαν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, λέγοντας ότι «το σχέδιο της απελθούσας κυβέρνησης  περιελάμβανε την αναθεώρηση του νόμου Κατσέλη, τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, τον εκσυγχρονισμό του πτωχευτικού κώδικα, τον νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας και πολλά άλλα. Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, η σημερινή διάταξη μπορεί να επεκτείνει το καθεστώς προστασίας αλλά δυστυχώς το enhanced surveillance report του Νοεμβρίου μάς ενημερώνει για την συμφωνία κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πλήρη κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας».

Τέλος, ο Χάρης Μαμουλάκης αναφέρθηκε στο άρθρο 55, με το οποίο «η κυβέρνηση παρακάμπτει, για τέταρτη φορά μέσα σε πέντε μήνες διακυβέρνησης, τις διαδικασίες και τις προβλέψεις του ΑΣΕΠ, δίνοντας πλήρη εξουσιοδότηση στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΒ να ορίσει τους όρους και τα κριτήρια, να προκηρύξει και να «τρέξει» τους διαγωνισμούς προσλήψεων στην Εθνική Αμυντική Βιομηχανία ενώ κρατάει για τον ΑΣΕΠ μόνο την τελική επικύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού και αυτό μάλιστα μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια. Είναι προφανές ότι η διάταξη θα αποτελέσει πεδίο ρουσφετολογικών προσλήψεων ημετέρων και για αυτό ζητάμε την απόσυρση της».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί