Στη συνάντηση του δικτύου Venetian Cultural Route στο Ρόβινι της Κροατίας η Περιφέρεια Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη συνάντηση του δικτύου Venetian Cultural Route, της ενετικής διαδρομής στις Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Ρόβινι της Κροατίας.

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών διαδρομών, ξεκίνησε από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1987 με την ανακήρυξη της διαδρομής Saint Jacques de Compostelle. Έχουν καθιερωθεί πάνω από 30 Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι οποίες προσφέρουν έναν πλούτο πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τους πολίτες σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέρα από αυτή και αποτελούν βασικούς πόρους για τουρισμό και βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι διαδρομές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από την αρχιτεκτονική και τα τοπία μέχρι θρησκευτικές επιρροές, από τη γαστρονομία και την άυλη κληρονομιά, μέχρι τις μεγάλες μορφές της ευρωπαϊκής τέχνης, της μουσικής και της λογοτεχνίας.

Στην συνάντηση πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο ιστορικό κέντρο του Ρόβινι και των κάστρων Soardo-Bembo και Grimani-Morosini. Επιπροσθέτως, διεξήχθησαν εργαστήρια συζήτησης για τον σχεδιασμό δράσεων και εκδηλώσεων του δικτύου για το 2020.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης, η Βασιλική Μαδούλκα, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης για το δίκτυο Venetian Cultural Route και η Ελένη Βουγιουκαλάκη, υπάλληλος της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί