Να εξοικειωθούμε με την «αναγκαστικότητα του ξύλου»: Συνεχίζει τα μαθήματα ακροδεξιάς πρακτικής ο Βορίδης (Βίντεο)

Χτύπησε εκ νέου μέσω του ΣΚΑΙ, γλυκά πάντα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης ο οποίος έχει αναλάβει ρόλο, εκτός από υπουργού ΠΡΟΠΟ και Εθνικής Άμυνας, πολιτικής καθοδήγησης και “εκπαίδευσης” της κοινής γνώμης, στις ιδέες της ακροδεξιάς και την εφαρμογή τους στην πράξη.

Δείτε ακόμη: Είρωνας και με απόλυτο κυνισμό ο Βορίδης: «Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας – Φυσικά θα συνεχίσουμε» (Βίντεο)

Μετά τον σάλο που έχει ξεσηκωθεί από την ακραία αστυνομική βία των ΜΑΤ το βράδι της 6ης Δεκεμβρίου, στα Εξάρχεια, όχι μόνο αιτιολόγησε την άγρια καταστολή, αλλά επανέλαβε την θέση του για την «αναγκαστικότητα του ξύλου» στην οποία μας καλεί να αποδεχθούμε και να συνηθίσουμε ως το νέο δόγμα που συμπληρώνει το «νόμος και τάξη» του Μητσοτάκη.

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων του σταθμού για την βία της αστυνομίας το βράδι της 6ης Δεκεμβρίου απάντησε μεταξύ άλλων:

 «Έπρεπε να έχετε διδαχθεί ως προς αυτό μετά τη συζήτηση που είχαμε. Συναινετική βία δεν υπάρχει. Όλα τα υπόλοιπα είναι στοιχεία εξαναγκασμού. Η βία υποχρεωτική είναι αναγκαστική. Δεν έχετε εξοικειωθεί ακόμα με αυτό;»

– «Όχι δεν έχω εξοικειωθεί», «γιατί να εξοικειωθούμε με τη βία κ. υπουργέ;» είπαν οι δημοσιογράφοι, αλλά εκείνος συνέχισε παραδίδοντας μαθήματα ακροδεξιάς πρακτικής που καμία σχέση δεν έχουν με κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

–  «Αν με καθυβρίσετε οι συνέπειες που θα υποστείτε, θα είναι συναινετικές;» ρώτησε για να καταλήξει στο τέλος της εκπομπής τον συλλογισμό του χαριτολογώντας: «Πρέπει να διδαχθεί ο εξαναγκασμός».

Μαζί με την «αναγκαστικότητα» του ξύλου που πρώτος εισήγαγε στο δημόσιο διάλογο, τώρα ο Μ. Βορίδης επιχειρεί να νομιμοποιήσει και να «εκπαιδεύσει» την κοινή γνώμη, στην ιδέα του «προληπτικού» ξύλου…

Σα να μην πέρασε μια μέρα, από τότε που κυκλοφορούσε με τα τσεκούρια…

Κατ. Μπρέγιαννη, Αυγή

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Να εξοικειωθούμε με την «αναγκαστικότητα του ξύλου»: Συνεχίζει τα μαθήματα ακροδεξιάς πρακτικής ο Βορίδης (Βίντεο)”

  1. Ερηνη

    Με το καλό καλέ μου να εξοικειωθείς και συ με την αναγκαστικότητα του ξυλου…..

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί