Μεγάλες στιγμές από Βαζαίο και Ντουντουνάκη: Χάλκινα μετάλλια στην Γλασκόβη

Μεγάλες στιγμές για την ελληνική κολύμβηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Γλασκόβης, καθώς η «γαλανόλευκη» αποστολή θα επιστρέψει με τέσσερα μετάλλια, εκ των οποίων τα δύο χρυσά από τον Ανδρέα Βαζαίο!  

Ο Έλληνας πρωταθλητής σημείωσε ένα εξωπραγματικό κατόρθωμα, καθώς μετά το χρυσό στα 200 μικτή ατομική την περασμένη Παρασκευή (6/12), πρώτευσε και στα 200μ. πεταλούδα, μόλις μισή ώρα αφότου είχε κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. μικτή ατομική!

Ακαταπόνητος, ο αθλητής του Αλέξανδρου Νικολόπουλου διέλυσε τα χρονόμετρα και τον συναγωνισμό, τερματίζοντας σε 1:50.23, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ.

Η Άννα Ντουντουνάκη κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό των 100μ. πεταλούδα με 56.44, έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στην Ιστορία της διοργάνωσης και συνολικά η δεύτερη που ανεβαίνει στο βάθρο μεγάλης διοργάνωσης, μετά τη Νέρι Νιαγκουάρα, ενώ συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ (57.18) που είχε πετύχει στον ημιτελικό.

Με διαφορά πέντε λεπτών ακολούθησε ο Βαζαίος, ο οποίος εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. μικτή ατομική, που ήταν το δεύτερο προσωπικό του στη διοργάνωση, αλλά όχι και το τελευταίο…

Ο 25χρονος κολυμβητής τερμάτισε σε 51.62, βελτιώνοντας περαιτέρω το πανελλήνιο ρεκόρ (51.75) που είχε πετύχει στον ημιτελικό. Ο Βαζαίος, που είχε κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα και το 2015 στη Νετάνια, έφτασε τα έξι σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 25άρας πισίνας.

Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Ανδρέα Βαζαίο για την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου στα 200μ. Πεταλούδα και του Χάλκινου Μεταλλίου στα 100μ. Μικτής Ατομικής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γλασκώβη.

Ειδικότερα στο μήνυμά του ο Πρόεδρος αναφέρει :

«Οι νέες μεγάλες Ευρωπαϊκές επιτυχίες και επιδόσεις σας επιβεβαιώνουν την αλματώδη πορεία σας προς την παγκόσμια κορυφή της κολύμβησης. Θερμά συγχαρητήρια».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί