Δεν άντεξε η 23χρονη που βιάστηκε και πυρπολήθηκε στην Ινδία

Η ινδική αστυνομία κατηγορείται ότι σκότωσε χθες εν ψυχρώ τέσσερις υπόπτους για το βιασμό μιας γυναίκας στη νότια Ινδία, κατά τη διάρκεια αναπαράστασης στον τόπο του εγκλήματος, την ίδια μέρα που κατέληξε η 23χρονη την οποία πυρπόλησαν άνδρες που την είχαν βιάσει συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη.

Δείτε: Οι βιαστές – δολοφόνοι της 27χρονης στην Ινδία προσπάθησαν να αποδράσουν και οι αστυνομικοί τους σκότωσαν

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις ύποπτοι της πρώτης υπόθεσης, οι οποίοι κρατούνταν για μία εβδομάδα, έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας την Παρασκευή κοντά στην Χαϊντεραμπάντ αφού κατάφεραν να αρπάξουν τα όπλα αστυνομικών την ώρα της αναπαράστασης.

Στη συνέχεια εκατοντάδες άνθρωποι συνέρρευσαν στον τόπο του θανάτου τους για να ράνουν με λουλούδια τους αστυνομικούς, ενώ πολιτικοί και προσωπικότητες, κυρίως από τον αθλητικό χώρο, χαιρέτησαν τη στάση της αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

AP Photo

Να χυθεί άπλετο φως ζητά η Διεθνής Αμνηστία

Όμως, δικηγόρος του Ανώτατου Δικαστηρίου καταδίκασε το γεγονός κάνοντας λόγο για  «εν ψυχρώ δολοφονία» και η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για φερόμενη αυθαίρετη εκτέλεση.

Μια ομάδα της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναμένεται να μεταβεί εκεί σήμερα σημειώνοντας σε ανακοίνωσή της ότι οι θάνατοι αυτοί είναι πιθανό να «δώσουν λάθος μήνυμα στην κοινωνία».

«Αν οι συλληφθέντες ήταν πραγματικά ένοχοι, θα έπρεπε να καταδικαστούν σύμφωνα με το νόμο και να ακολουθηθούν οι εντολές του αρμόδιου δικαστηρίου», προσθέτει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της.

AP Photo

Η γυναίκα που υπέκυψε χθες σε νοσοκομείο του Νέου Δελχί πέθανε από καρδιακή ανακοπή μετά τα εγκαύματα που υπέστη, δύο ημέρες αφότου της έβαλε φωτιά συμμορία, την ώρα που πήγαινε στο δικαστήριο στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές.

Συγκεκριμένα, η η 23χρονη πήγαινε να επιβιβαστεί σε τρένο για να παραστεί σε ακροαματική διαδικασία για την υπόθεσή της, όταν ομάδα ανδρών την περιέλουσε με κηροζίνη, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Παρά όλες τις προσπάθειές μας δεν επέζησε», είπε ο υπεύθυνος του τμήματος εγκαυμάτων του νοσοκομείου στο Νέο Δελχί στο οποίο είχε εισαχθεί. Πέντε ύποπτοι συνελήφθησαν και ανακρίνονται, δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σουβέντρα Κούμαρ Μπάγκατ.

Η ίδια δήλωσε στους αστυνομικούς ότι της επιτέθηκαν πέντε άνδρες, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν δύο που την είχαν βιάσει. Τον Μάρτιο είχε καταγγείλει ότι βιάστηκε υπό την απειλή όπλου τη 12η Δεκεμβρίου 2018.

Ο φερόμενος ως βιαστής της, ο οποίος είχε προφυλακιστεί μετά την κατάθεσή της, αφέθηκε ελεύθερος την περασμένη εβδομάδα μετά την καταβολή εγγύησης, ανέφερε στέλεχος της αστυνομίας στη Λάκναου.

Το Ούταρ Πραντές, το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Ινδίας, έχει αποκτήσει πολύ άσχημη φήμη εξαιτίας του κάκιστου ιστορικού των αρχών σε ό,τι αφορά τα εγκλήματα σε βάρος των γυναικών. Πάνω από 4.200 βιασμοί έχουν καταγγελθεί στο κρατίδιο από το 2017. Ο αριθμός είναι ο υψηλότερος στην Ινδία.

Εφημερίδα των Συντακτών


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί