Τσακαλώτος: Εμείς δε βάλαμε το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό (Βίντεο)

Εμείς, σε αντίθεση με τη ΝΔ, δεν βάζουμε το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας την Παρασκευή στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Τσακαλώτος που ανέβηκε στο βήμα λίγο μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, αναφέρθηκε στη στάση της ΝΔ όταν ο Τούρκος πρόεδρος επισκέφθηκε την Αθήνα, όταν δηλαδή «η ΝΔ έλεγε να μην τον δει ο Τσίπρας λόγω της προκλητικότητας της Τουρκίας στο Αιγαίο». Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε στη στάση της ΝΔ στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις μετά την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, δηλαδή «στο Eurogroup, σε δύσκολες συνθήκες, όταν βουλευτές και στελέχη της ΝΔ που τώρα έχουν κυβερνητικές θέσεις, φώναζαν «βάστα Γερούν ή βάστα Βόλφγκανγκ».

«Δεν ξεχνάμε ότι παρόλο που πολλοί από την ΝΔ δεν θεώρησαν κακή και προδοτική τη συμφωνία των Πρεσπών, την χρησιμοποίησαν για να κερδίσουν τις εκλογές. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις έφερναν τη χώρα σε δύσκολη θέση, μόνο για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο, ο κ. Τσακαλώτος επέμεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνει απάντηση από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στα ζητήματα που έχει θέσει.

«Έχετε μελετήσει τα αποτελέσματα αντίστοιχων πολιτικών μείωσης φορολογικών συντελεστών που εφαρμόστηκαν από τον Τραμπ και τη Μέι; Γνωρίζετε ότι δεν έφεραν αύξηση των φορολογικών εσόδων; Μήπως ο αυξημένος ρυθμός ανάπτυξης που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για το πρώτο εξάμηνο του 2019 είναι αυτή που εξηγεί το υπερπλεόνασμα που διατείνεται ότι έκτισε η κυβέρνηση;», είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Τι έχετε να απαντήσετε, όσον αφορά στον Προϋπολογισμό που καταθέσατε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου αναφέρεται ότι το οικονομικά κάτω δεκατημόριο του πληθυσμού επωφελείται κατά 72 ευρώ ενώ το αντίστοιχο άνω δεκατημόριο κατά 373 ευρώ; Αυτός είναι ο κοινωνικός χαρακτήρας της πολιτικής σας; Όσον αφορά τις φορoελαφρύνσεις που ισχυρίζεστε ότι δίνετε σε όλες τις επιχειρήσεις, πως απαντάτε στο ότι το 80% της ελάφρυνσης πηγαίνει στο 2,5% των επιχειρήσεων; Με αυτόν το τρόπο βοηθάτε μικρούς και μεσαίους;».

Ο προϋπολογισμός δεν είναι ούτε αναπτυξιακός ούτε κοινωνικός, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει θέση για την ανισότητα και τη στασιμότητα των μισθών που προβληματίζει και τα δεξιά κόμματα, στην παγκόσμια συζήτηση.

«Η πολιτική καταστολής που εφαρμόζετε δεν είναι τυχαία, αλλά είναι συνυφασμένη με την αδυναμία σας να ασκήσετε ηγεμονική πολιτική με οικονομικούς και κοινωνικούς όρους. Αν βοηθάτε το σύνολο των πολιτών, γιατί υπάρχει ανάγκη να περιορίσετε τις απεργίες και τις διαδηλώσεις;» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που κάλεσε σε κοινό μέτωπο το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 ενάντια στις ανισότητες και στον περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί